Table of Contents:

 1. Er egyptere arabere?
 2. Hvad sælger Egypten?
 3. Hvor mange km2 er Danmark?
 4. Hvilke varer sælger Egypten i dag?
 5. Hvad har araber opfundet?
 6. Er araber asiater?
 7. Hvilke varer importerer Egypten?
 8. Hvad for nogle dyr lever der i Egypten?
 9. Hvor stort et areal dækker Danmark?
 10. Hvor stor er befolkningstætheden i Danmark?
 11. Hvorfor erobrede briterne Egypten?
 12. Hvilke lande kommer arabere fra?
 13. Hvilken tro har araber?

Er egyptere arabere?

Størstedelen af befolkningen udgøres af arabere. De dominerer i det nordlige Egypten, som i alle tider haft kontakt med Middelhavsverdenen og Mellemøsten; i syd har indbyggerne tydeligere træk af de oldtidige egyptere. Her lever også nubier (et sudanfolk), og i oaserne findes berberfolk.

Hvad sælger Egypten?

Egypten er regionens mest folkerige land og Nordafrikas største økonomi. Økonomien er bygget på landbrug, industri, turisme og indtægter fra Suezkanalen. Der er betydelige olieforekomster i landet, men sammenlignet med andre arabiske lande er udvindingen og eksporten beskeden.

Hvor mange km2 er Danmark?

42.933 km²Danmark / Areal

Hvilke varer sælger Egypten i dag?

Landbruget i Egypten står for 30 pct. af landets BNP og halvdelen af eksporten af bl. a. bomuld, ris, majs, bønner og sukkerrør.

Hvad har araber opfundet?

Den iranske astronom Khujandi byggede allerede år 994 sekstanten Suds al-Fakhari, som kunne måle stjernernes position på himlen. Dermed skabte han grundlaget for en lang række observatorier, som muslimske astronomer byggede i de efterfølgende århundreder.

Er araber asiater?

Arabere (arabisk: عرب) udgør en panetnisk gruppe. Arabere lever primært i Mellemøsten, Nordafrika, dele af Afrikas Horn og i andre dele af den arabiske verden. Arabere taler arabisk. Som gruppe bindes de sammen af fælles sprog, kultur og politiske traditioner.

Hvilke varer importerer Egypten?

I 2018 importerede Egypten varer fra den danske fødevareklynge for 409 mio. kr., hvor de tre største eksportvarer var enzymer, mejerivarer og grøntsager med en eksportværdi på henholdsvis 123 mio. kr., 108 mio. kr.

Hvad for nogle dyr lever der i Egypten?

Egypten er hjemsted for et stort udvalg af arter, herunder katte, kameler, krokodiller, elefanter, ræv, bugs, mongoose, fugle og mange flere.

Hvor stort et areal dækker Danmark?

42.933 km²Danmark / Areal

Hvor stor er befolkningstætheden i Danmark?

Sædvanligvis måles befolkningstæthed pr. km2; i Danmark er den 132 indbyggere pr. km2 (2015).

Hvorfor erobrede briterne Egypten?

Formålet var at blokere den engelske adgang til Indien. I slaget ved Abukir i 1798 tilintetgjorde englænderne de franske styrker, som måtte forlade landet i 1801. Den kortvarige besættelse fik dog stor indflydelse på Egyptens fremtid, som følge af kontakten med Vesten.

Hvilke lande kommer arabere fra?

 • Saudi-Arabien.
 • Somalia.
 • Sudan.
 • Syrien.
 • Tunesien.
 • Forenede Arabiske Emirater.
 • Vestsahara (SADR)
 • Yemen.

Hvilken tro har araber?

Der er omkring 400 millioner arabere på verdensplan. Størstedelen af disse er muslimer, men der er også et stort antal kristne arabere i for eksempel Egypten, Libanon, og Syrien.