Table of Contents:

  1. Hvad betyder at åbne Pandoras æske?
  2. Hvad er Pandora?
  3. Hvad betyder navnet Zeus?
  4. Hvad betyder Epimetheus?
  5. Hvad hedder de 12 olympiske guder?
  6. Hvad er Ares gud for?
  7. Hvad hedder den græske krigsgud?

Hvad betyder at åbne Pandoras æske?

Den måtte hun under ingen omstændigheder åbne. Men Pandora kunne ikke lade være, og da hun åbnede æsken, fløj alverdens ulykker ud. Kun håbet blev tilbage i æsken. I dag bruger man ofte udtrykket "Pandoras æske" om situationer eller handlinger, der kan få uoverskuelige negative konsekvenser.

Hvad er Pandora?

Pandora (Πανδώρα, traditionelt afledet af πᾶν alt og δῶρον gave, dermed "giver af alt", "alvidende") er en skikkelse i græsk mytologi. Hun var den første kvinde på jorden. Guden Epimetheus var ansvarlig for at give hvert eneste dyr en positiv egenskab, men da det blev menneskets tur, var der ingen tilbage.

Hvad betyder navnet Zeus?

Zeus (græsk: Ζεύς) er gudernes konge i den græske mytologi, og gud over himmel og torden. Han bor på Olympen, Grækenlands højeste bjerg. Den oldgræske gud Zeus minder på mange områder om de indoeuropæiske guder Indra, Jupiter, Perkūnas, Perun, Thor og Odin.

Hvad betyder Epimetheus?

Epimetheus (gr.: bagud-tænkende) er en af titanerne inden for græsk mytologi. Ifølge Protagoras i Platons dialog "Protagoras" fik Epimetheus, sammen med sin tvillingebror Prometheus (gr.: forud-tænkende), til opgave at give alle dyr og mennesker egenskaber, der kunne hjælpe dem i deres liv.

Hvad hedder de 12 olympiske guder?

Den guddommelige familie består af 12 olympiske guder: Zeus og hans to brødre Poseidon og Hades, og deres søstre Hestia, Demeter og Hera (gift med Zeus). Desuden krigsguden Ares, visdommens gudinde Athene, elskovsgudinden Afrodite, jagtgudinden Artemis og bueskytten Apollon.

Hvad er Ares gud for?

Ares (oldgræsk: Ἄρης) er krigens gud i græsk mytologi og var Afrodites elsker. Han er søn af Zeus og Hera og broder til Hefaistos og skulle desuden være en blodig og brutal kriger. Han nævnes også blandt de modigste og stærkeste guder på Olympen.

Hvad hedder den græske krigsgud?

Oversigt over de græske guder
AfroditeKærligheds gudinde. Olympisk gud
AiolosVindenes gud
ApollonGud for lys, forår, musik, sang og digtekunst. Tvilling til Artemis. Olympisk gud.
AresKrigsgud. Olympisk gud
ArtemisGudinde for jagt, fødsel og natur. Tvillingesøster til Apollon. Olympisk gud