Table of Contents:

  1. Kan fugle tåle mug?
  2. Kan man koge mug væk?
  3. Kan man vaske skimmelsvamp væk?
  4. Kan man spise spidskål med sorte pletter?
  5. Hvad må man ikke give fugle?
  6. Kan man fjerne mug på ost?

Kan fugle tåle mug?

Også her er svaret et nej, Du må ikke fodre høns, ænder eller andre fugle med muggent brød, for de risikerer også at blive meget syge af det. Du må gerne give dem gammelt brød, men hvis der er synlig mug på det, så skal det kasseres.

Kan man koge mug væk?

Opdager du mug og ønsker at redde den spiselige del af fødevaren, skal den derfor spises straks. Skimmelsvampe går ikke til grunde af at blive varmebehandlet.

Kan man vaske skimmelsvamp væk?

Skimmelsvamp kan ofte vaskes af, men nogle gange er du nødt til at fjerne de materialer, hvor skimmelsvampen gror og udskifte dem med nye. Vigtigst er det, at du finder årsagen til angrebet.

Kan man spise spidskål med sorte pletter?

Mug er ikke lige skadeligt i alle madvarer. På noget mad kan man blot skære de grønne pletter fra - mens man på andet må smide det ud med det samme.

Hvad må man ikke give fugle?

foderblandinger med meget majs, hirse og korn skal man helst undgå - der er for meget spild. hvis du vil kræse for dine havefugle, skal du betale en lidt højere pris, og i stedet for dårlige foderblandinger købe rene frøsorter.

Kan man fjerne mug på ost?

Hvis din ost har udviklet skimmel/mug, så smid den ikke ud. I faste ostetyper, så som Danbo, kan man skære området med skimmel/mug fra, og spise resten af osten med velbehag og god samvittighed. For at forlænge levetiden for din Riberhus® og forhindre udtørring, bør osten altid opbevares i lufttæt emballage.