Table of Contents:

  1. Hvornår må man køre i busbane?
  2. Hvor mange personer kan der være i en turistbus?
  3. Hvad må en buschauffør?
  4. Hvad er privat buskørsel?
  5. Hvornår må man krydse en spærrelinje?
  6. Hvornår er det tilladt at overskride en bred ubrudt kantlinje?
  7. Hvad betyder en trekant på vejen?
  8. Hvor mange kan der være i en taxa?
  9. Hvem har opfundet bussen?

Hvornår må man køre i busbane?

Busbaner må benyttes af alle køretøjer med plads til over 8 passagerer (udover chaufføren). Cyklister – og i nogle tilfælde taxaer og tohjulede motorkøretøjer – normalt anvende busbaner, i det tidsrum, hvor busserne kører.

Hvor mange personer kan der være i en turistbus?

Størrelsen på enetages turistbusser kan variere fra cirka 30 og op til 59 siddepladser. Moderne turistbusser er ofte udført som høj- eller dobbeltdækkere. Moderne dobbeltdækkere kan transportere 70 eller flere personer.

Hvad må en buschauffør?

Buschaufføren må ikke tale i telefon eller læse/skrive sms-beskeder under kørslen. Passagerer kan lytte til musik, hvis der benyttes høretelefoner, således at chauffør og medpassagerer ikke forstyrres. Chaufføren kan bede passageren om at skrue ned for lyden.

Hvad er privat buskørsel?

Buskørsel definitioner Ved erhvervsmæssig personbefordring forstås: kørsel med personer uden en nærmere tilknytning til den person, der udfører eller lader kørslen udføre, at kørslen udføres mod vederlag (at der tages betaling for kørslen) eller.

Hvornår må man krydse en spærrelinje?

Spærrelinjen er en smal ubrudt linje. Den angiver adskillelse mellem vognbaner og ikke overskrides eller krydses af kørende, heller ikke ved vending, svingning i vejkryds, indkørsel til ejendom eller lignende.

Hvornår er det tilladt at overskride en bred ubrudt kantlinje?

Ubrudt kantlinie kan dog overskrides ved passage højre om en venstresvingende, såfremt banen til højre for kantlinien ikke er en særlig bane (f. eks. en busbane, cykelsti eller lignende). Bred kantlinie, angiver, at der uden for linien er plads til cyklister og fodgængere.

Hvad betyder en trekant på vejen?

Gul trekant på kantsten eller ved kørebanekant. Symbolet angiver afslutningen af standsnings- og parkeringsforbud ved kryds som anført i færdselslovens § 29 stk.

Hvor mange kan der være i en taxa?

En almindelig taxi kan medtage fire passagerer. Husk at babyen også tæller med. Der findes taxier, der kan medtage mellem 5 og 8 passagerer.

Hvem har opfundet bussen?

Helt fra starten, da Carl Benz opfandt bussen i 1895, til introduktionen i år af den nye fuldt elektriske ledbuss, eCitaro G.