Table of Contents:

 1. Hvor er Cashewnød fra?
 2. Er cashewnødder antiinflammatoriske?
 3. Hvordan gror cashewnødder?
 4. Hvor dyrker man cashewnødder?
 5. Kan man fryse cashewnødder?
 6. Er mandler nødder?
 7. Er cashew nødder sunde?
 8. Hvilke nødder er antiinflammatoriske?

Hvor er Cashewnød fra?

Cashewnød, de spiselige, nyreformede frø fra akajutræet, Anacardium occidentale (se cashew), der stammer fra tropisk Amerika og især dyrkes i Indien, Nigeria og Brasilien; frugten er en stenfrugt. De tørristede frø spises især saltede som snacks.

Er cashewnødder antiinflammatoriske?

Nødder i alle afskygninger er nemlig ernæringsmæssige pletskud, helt uden sidestykke. Særligt de sunde fedtsyrer giver dem antiinflammatorisk styrke, som holder kredsløbet i topform og en lang stribe lidelser stangen.

Hvordan gror cashewnødder?

Cashewnødder er forunderlige. De vokser på træer, hvor der gror en æblelignende frugt, og i enden af disse æbler, stikker en nyreformet, mørk stilk ud. Inden i den stilk - eller skal, som det er - ligger selve cashewnødden og putter sig i en klæbrig olieagtig substans.

Hvor dyrker man cashewnødder?

Cashewproduktion
 • Cashew-træet hører oprindeligt hjemme i Brasilien. ...
 • For hvert ton cashewnødder, der produceres, står man tilbage med mellem 10-15 tons cashew-frugten. ...
 • I 2018 blev der alene i Afrika produceret 1,8 millioner tons rå cashewnødder.

Kan man fryse cashewnødder?

Opbevar cashewnødder tørt og mørkt, for eksempel i en bøtte med låg eller en frysepose, i en køkkenskuffe eller et køkkenskab. Her kan de holde sig i op til 6 måneder. Du kan komme cachewnødder i fryseren. Så holder de sig i længere tid, op til 1 år.

Er mandler nødder?

Hvad er nødder? Gruppen af nødder omfatter: hasselnød, jordnød, cashewnød, paranød, pecannød, pistacienød, valnød, macadamianød og mandel.

Er cashew nødder sunde?

Cashewnødder har et højt indhold af protein, som gør din krop mæt og fungerer som kroppens byggesten til dine muskler og væv. Cashewnødder har også et højt indhold af ”de sunde fedtstoffer” fra planter, og dermed også et højt fedtindhold. Derfor er der meget energi i, så du bør ikke spise nødderne i store mængder.

Hvilke nødder er antiinflammatoriske?

Sundt fedt med antiinflammatorisk effekt findes blandt andet i nødder, mandler, avokado, oliven, olivenolie og rapsolie. - Hjerteforeningen anbefaler, at man spiser 40-80 gram nødder om dagen.