Table of Contents:

  1. Hvad symboliserer den olympiske ild?
  2. Er OL flammen nogensinde gået ud?
  3. Hvor opbevares den olympiske flamme?
  4. Hvem skal tænde OL flammen?
  5. Hvem tænder OL flammen?

Hvad symboliserer den olympiske ild?

Traditionen er dog gammel og stammer fra de oprindelige olympiske lege, der fandt sted i oldtidens Grækenland for mere end 2000 år siden. Dengang symboliserede ilden kontakten til guderne, og faklen antændes stadig via et hulspejl, der reflekterer solens stråler fra himlen til den brændbare væske i faklen.

Er OL flammen nogensinde gået ud?

Ved afslutningen af et OL, slukkes flammen og tændes først igen forud for de næste vinter- eller sommerlege. Selvom de første olympiske lege blev afholdt i Grækenland i 1896, var det først i 1928, at der blev tændt ild over stadion ved OL i Amsterdam i 1928.

Hvor opbevares den olympiske flamme?

Her brændte ilden på stadion fra OL's begyndelse til afslutningen på legene. Men der var ingen fakkelstafet forud for legene. I dag ankommer faklen til det olympiske stadion i Tokyo, men den har faktisk været i Japan siden marts 2020.

Hvem skal tænde OL flammen?

Første løber på den 121 dage lange stafet var Azusa Iwashimizu, der i 2011 var en del af Japans kvindelandshold, som vandt VM i fodbold. Hun var ledsaget af tidligere holdkammerater. Azusa Iwashimizu gav faklen videre til den næste løber, som var en gymnasieelev fra Fukushima.

Hvem tænder OL flammen?

Li Ning, en tidligere kinesisk gymnast, som tændte den olympiske ild ved Sommer-OL 2008. Det amerikanske ishockeyhold 1980 stablede fakler til et monument, og flammene spredte sig op ad spiralen ved Vinter-OL 2002.