Table of Contents:

  1. Hvad sker der hvis man spiser for gamle nødder?
  2. Hvor længe kan hasselnødder holde sig?
  3. Hvor længe holder nødder?
  4. Hvad er hasselnøddekerner?
  5. Kan hasselnødder blive for gamle?

Hvad sker der hvis man spiser for gamle nødder?

I dag spiser mange mad, der har passeret 'udløbsdatoen'. »Generelt kan man sige, at du ikke bliver syg af at spise mad, som har passeret udløbsdatoen, hvis der står 'bedst før' på emballagen.

Hvor længe kan hasselnødder holde sig?

Opbevaring. Opbevar hasselnødder tørt og mørkt, for eksempel i en lufttæt bøtte i køkkenskabet. I køkkenskabet kan de holde sig i cirka 2 måneder. I fryseren kan de holde sig i cirka 1 år.

Hvor længe holder nødder?

Friske nødder holder i ca. en uge i stuetemperatur uden behandling. Bred nødderne ud på et lagen eller en avis og lad dem tørre 1-3 uger i et ventileret, tørt og varmt sted som fx et fyrrum.

Hvad er hasselnøddekerner?

Hasselnødder bliver brugt flittigt i køkkener verden over. De kan ristes, syltes og steges, og de bruges i både brød, desserter og måltider. De små brune nødder gror på en busk, der hedder Hassel. Busken vokser især i krat og løvskove hovedsageligt i Europa og Asien.

Kan hasselnødder blive for gamle?

Holdbarhed. Tørrede hasselnødder bør fryses og kan frosne holde sig ca. et år. Det største problem med hasselnødder i handelen er, at de ofte er for gamle og harske eller mugne.