Table of Contents:

 1. Hvordan overdrager man en hund?
 2. Hvordan skifter hund ejer?
 3. Hvem ejer hunden ved skilsmisse?
 4. Hvor finder jeg min hunds registreringsnummer?
 5. Er min hund registreret?
 6. Hvor gammel skal man være for at eje en hund?
 7. Kan en hund være delehund?

Hvordan overdrager man en hund?

Som køber logger du dig ind via et link i den mail, som du modtager fra Dansk Hunderegister, og bekræfter besidderskiftet. Følg anvisningerne i mailen, og hunden vil blive ført over til dig. På den måde er hunden besidderskiftet og vil blive slettet i registret fra sælgers side og ført over til dig som køber.

Hvordan skifter hund ejer?

Ejerskift hund online
 1. Log dig ind på min side.
 2. Vælg menuen "Ejerskifte af hund"
 3. Vælg nyt ejerskifte.
 4. Vælg den hund fra listen du vil ejerskifte.
 5. Indtast dato for ejerskifte. ...
 6. Tryk på knappen "Tilføj ejer" ...
 7. Angiv ny ejers e-mail adresse.
 8. Tryk på "Gem" hvis der kun er en ny ejer.

Hvem ejer hunden ved skilsmisse?

Det er således den ægtefælle, der står registreret som ejer, der vil få hunden, hvis ikke du og din tidligere ægtefælle kan nå til enighed om, hvem hunden skal bo hos.

Hvor finder jeg min hunds registreringsnummer?

Som et alternativ til det blå kort findes der nu et link på hundens side, hvor du kan hente din hunds registreringsattest og lægge den på din smartphone – så du altid har din hunds oplysninger lige ved hånden.

Er min hund registreret?

Du vil automatisk få en registreringsattest tilsendt via mail, når du er registreret som besidder, eller med posten hvis du ikke har adgang til mail. Hvis din hund ikke er mærket og registreret, skal du kontakte din dyrlæge eller en anden registreret autoriseret ID-mærker.

Hvor gammel skal man være for at eje en hund?

Hundeloven indeholder derudover regler for registrering og hundetegn. Inden hunden bliver 8 uger gammel, skal ejeren sørge for, at hunden bliver mærket og registreret. Hunden bliver mærket og registreret hos en autoriseret ID-mærker, som typisk vil være en dyrlæge.

Kan en hund være delehund?

Som udgangspunkt kan en "dele-hund" fungere fint, men det er vigtigt, at der ligesom er en primær person og et primært hjem for hunden. Dette for at mindske stress og utryghed hos hunden.