Table of Contents:

  1. Hvad siger man til en borgerlig vielse?
  2. Hvem kan være vidne til bryllup?
  3. Hvorfor kirkebryllup?
  4. Hvilken kjole til rådhusbryllup?
  5. Hvordan foregår en borgerlig vielse?
  6. Hvem har beføjelse til at vie?
  7. Hvad koster en borgerlig vielse?
  8. Hvem pynter kirken til bryllup?

Hvad siger man til en borgerlig vielse?

Talen vil stort set være ens for alle brudepar, og i har ikke mulighed for at bestemme, hvad der bliver sagt. Efter talen bliver i spurgt, om i vil tage den anden til ægtefælle, og i får mulighed for at udveksle ringe. Derefter bliver i erklæret for rette ægtefolk.

Hvem kan være vidne til bryllup?

Den borgerlige vielse foretages af borgmesteren eller en giftefoged i kommunen. Udover giftefogeden skal der være to vidner til stede under vielsen, som kan skrive under på, at alt er foregået lige efter bogen. Har I ikke selv to personer med, der kan vidne, vil der i stedet være to embedsmænd fra kommunen.

Hvorfor kirkebryllup?

Når I vælger at blive gift i kirken, er det både en vielse og en velsignelse af jer. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed. Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få en kirkelig velsignelse.

Hvilken kjole til rådhusbryllup?

Hvis du skal giftes på rådhuset, og du ønsker et mere afdæmpet look, kan du med fordel vælge en selskabskjole, som er tilpasset dine ønsker. Dette giver også mulighed for at vælge en smuk og farvet kjole, som ikke strider imod traditioner, som den ellers ville ved et kirkebryllup.

Hvordan foregår en borgerlig vielse?

Vielsen foregår som regel på rådhuset, men borgmesteren kan tillade, at vielsen foregår fx i en skov eller park. Straks efter vielsen får I udleveret vielsesattesten. En vielse skal overværes af mindst to vidner. Sørger I ikke selv for vidner, skal kommunen gøre det.

Hvem har beføjelse til at vie?

En borgerlig vielse kan foretages af borgmesteren eller en anden person, som borgmesteren har bemyndiget til det. I kan frit vælge, hvilken kommune I vil giftes i. Vielsen foregår som regel på rådhuset, men borgmesteren kan tillade, at vielsen foregår fx i en skov eller park.

Hvad koster en borgerlig vielse?

Hvad koster en borgerlig vielse? Det koster ikke noget at blive gift på rådhuset. I skal ikke betale noget til hverken kommunen, borgmesteren eller den person, som ender med at stå for vielsen. Udenlandske par skal dog betale et gebyr på 1.650 kr.

Hvem pynter kirken til bryllup?

Hvis I selv må dekorere kirken, er det i nogle familier tradition, at parrets forældre pynter ved bænkene. Så aftal gerne med dem, hvad I drømmer om, hvis de skal stå for det. Dog træder søskende og venner ofte til og hjælper med at pynte op, hvis forældrene ikke har tid eller mulighed for det.