Table of Contents:

 1. Hvad betyder District of Columbia?
 2. I hvilken stat ligger Det Hvide Hus?
 3. Hvilken fælles betegnelse bruges om det amerikanske parlaments to kamre der ligger på Capitol Hill i Washington og blev angrebet af demonstranter i januar?
 4. Hvad er The Capital?
 5. Hvad hedder den høj hvorpå Roms vigtigste tempel stod og som i oldtiden Derfor var den helligste af Roms syv høje?
 6. Hvornår blev Washington hovedstad?
 7. Hvor stor er Washington DC?
 8. Hvor højt er Washington monumentet?
 9. Hvor ligger de største byer i USA?
 10. Hvilken by er det Hvide Hus i?
 11. Hvem ejer Det Hvide Hus?
 12. Hvad er forskellen på kongressen og Senatet?
 13. Hvor mange stemmer i USA 2020?
 14. Hvor stort er det Hvide Hus i USA?

Hvad betyder District of Columbia?

District of Columbia, D.C., forbundsdistriktet, som rummer USA's hovedstad Washington. Området har en særlig status og er ikke en af unionens 50 stater. Se Washington, D.C.

I hvilken stat ligger Det Hvide Hus?

Washington, D.C. er hjemsted for Kongressen, Det Hvide Hus, Højesteret, Udenrigsministeriet og mange andre regeringsbygninger, mens eksempelvis Forsvarsministeriet, The Pentagon ligger i forstaden Arlington i Virginia.

Hvilken fælles betegnelse bruges om det amerikanske parlaments to kamre der ligger på Capitol Hill i Washington og blev angrebet af demonstranter i januar?

Stormen på U.S. Capitol 2021 var et voldeligt angreb på Kongressen i Washington, D.C. den 6. januar 2021 udført af en skare demonstranter og tilhængere af den amerikanske præsident Donald Trump.

Hvad er The Capital?

United States Capitol fungerer som sæde for USA's Kongres, den lovgivende gren af USA's føderale regering. Bygningen er beliggende stik øst-vest vendt og er placeret i Washington DC på toppen af Capitol Hill i den østlige ende af thr National Mall.

Hvad hedder den høj hvorpå Roms vigtigste tempel stod og som i oldtiden Derfor var den helligste af Roms syv høje?

Capitol, Capitolium, (italiensk Campidoglio), en af Roms syv høje beliggende mellem Marsmarken og Forum Romanum. På den sydøstlige del, det egentlige Capitol, fandtes Roms største og vigtigste tempel, der var helliget Jupiter Optimus Maximus, Juno og Minerva, den såkaldte Capitolinske Triade.

Hvornår blev Washington hovedstad?

Washington DC har været USA's hovedstad siden 1800 og den første præsident, der boede i Det Hvide Hus, var John Adams, som hadede såvel byen som huset.

Hvor stor er Washington DC?

177 km²Washington D.C. / Areal

Hvor højt er Washington monumentet?

169 mWashington-monumentet / Højde

Hvor ligger de største byer i USA?

De 25 mest befolkede byer i USA
 1. New York City. Stat: New York. Population: 8,5 mio. ...
 2. Los Angeles. Stat: Californien (California) Population: 3,9 mio. ...
 3. Chicago. Stat: Illinois. Population: 2,7 mio. ...
 4. Houston. Stat: Texas. ...
 5. Philadelphia. Stat: Pennsylvania. ...
 6. Phoenix. Stat: Arizona. ...
 7. San Antonio. Stat: Texas. ...
 8. San Diego. Stat: Californien.

Hvilken by er det Hvide Hus i?

Det Hvide Hus er USA's præsidents embedsbolig i det nordvestlige Washington D.C. på adressen 1600 Pennsylvania Avenue. Huset blev besluttet bygget i 1790 og præsidenten George Washington og byplanlæggeren Pierre L'Enfant valgte stedet sammen.

Hvem ejer Det Hvide Hus?

I 2007 blev Hotel Hvide Hus købt af Helnan International Hotels, hvis ejer, Enan Galaly, kom til hotellet som tjener og endte som direktør. Helnan International Hotels ejer blandt andet også Hotel Phønix i Aalborg.

Hvad er forskellen på kongressen og Senatet?

Kongressen er det nationale parlament i USA. Det er delt op i to kamre: Senatet og Repræsentanternes Hus. Her sidder folkevalgte fra alle 50 amerikanske stater. I Danmark er der kun ét kammer i parlamentet.

Hvor mange stemmer i USA 2020?

Valgdeltagelsen var, med over 66%, den højeste siden 1900 og lå dermed over ti procentpoint højere end ved det forgående præsidentvalg i 2016. Både Biden og Trump modtog mere end 74 millioner stemmer, hvilket var mere end Barack Obamas hidtidige rekord på 69,5 millioner stemmer i 2008.

Hvor stort er det Hvide Hus i USA?

Bygningen blev bygget til i 1942 for at skjule en underjordisk bunker, som præsidenten i tilfælde af en nødsituation skulle styre landet fra. Det Hvide Hus ligger på et område, der er cirka 73.000 kvadratmeter, hvilket svarer til cirka ti fodboldbaner ved siden af hinanden.