Table of Contents:

  1. Hvad sker der hvis man drikker cola og spiser Mentos?
  2. Hvor meget cola skal man drikke for at dø?
  3. Hvad får cola til at bruse?
  4. Hvilken cola Mentos?
  5. Hvordan laver man Mentos?
  6. Kan man leve af sodavand?

Hvad sker der hvis man drikker cola og spiser Mentos?

Det er yderst tvivlsomt om der ville ske noget ved at spise mentos efter man har drukket cola, idet alt carbonat og hydrogencarbonat (der er det der giver brusen) hurtigt reagerer med mavesyren, og derved bruser..

Hvor meget cola skal man drikke for at dø?

Fakta: Det siger forskningen om dødelighed og søde drikke Studiet viser en øget dødelighed (17 %) ved højt indtag af både sukkersødede sodavand og lightsodavand. Studiet sammenligner lavt indtag (under ét glas pr. måned) med et højt indtag (mere end to glas om dagen).

Hvad får cola til at bruse?

Når man åbner en colaflaske, hører man normalt et pust, og væsken begynder at bruse. Det gør den fordi, der nede i flasken er et overtryk af kuldioxid (CO2), som er det, der giver brus i en cola.

Hvilken cola Mentos?

Mentos-pastiller med frugtsmag har nemlig en helt glat overflade, hvilket gør reaktionen langt mindre. Årsagen til at det skal være cola light og ikke normal cola er, at cola light indeholder den kemiske forbindelse aspartam.

Hvordan laver man Mentos?

Mentos-pastillerne kan enten smides direkte ned i en åben sodavand, eller man lave en anordning, hvor pastillerne sidder i en snor eller piberenser lige under låget, hvori der er boret et hul.

Kan man leve af sodavand?

Ifølge Anne Tjønneland lever personer, som drikker meget sodavand, sandsynligvis også usundt på andre områder. Oftere spiser de usundt, ryger, og måske motionerer de ikke. Men med sodavand kan man indtage en stor mængde sukker eller sødemidler meget hurtigt.