Table of Contents:

  1. Hvad betyder det hvis bremsepedalen kan trædes for langt ned?
  2. Hvordan virker en bremse?
  3. Kan trykke bremsen helt i bund?
  4. Hvad er en Bremsekreds?
  5. Hvad du skal vide til en køreprøve?

Hvad betyder det hvis bremsepedalen kan trædes for langt ned?

Hvis bremsepedalen pludselig kan trædes længere ned end sædvanligt, er det tegn på, at den ene bremsekreds er defekt. Skævtrækning af bilen under let opbremsning på vandret vej er tegn på fejl. Ujævn bremsning eller pludselige hugninger fra et eller flere hjul er tegn på fejl.

Hvordan virker en bremse?

Hvordan fungerer bremserne så? Bremserne fungerer ved at når du trykker på bremsepedalen, bliver der presset bremsevæske ud gennem bremserørene til bremsekaliberen, der så presser bremseklodserne mod den med hjulet roterende bremseskiver og dermed bremser bilen. Nogle biler har tromlebremser ved det bagerste hjulsæt.

Kan trykke bremsen helt i bund?

Bremsepedalen må kun kunne trædes halvt ned. Hvis du kan træde pedalen næsten ned eller helt i bund, så mangler din bil bremsevæske. Du må ikke køre i din bil, hvis den mangler bremsevæske i en sådan grad, at du kan træde pedalen næsten i bund.

Hvad er en Bremsekreds?

Det hydrauliske bremsesystem Både driftsbremsen og nødbremsen er dele af et 2-kreds bremsesystem, som gør, at hvis den ene ikke virker, kan du stadig bremse med den anden. Nødbremsen er altså den bremse, der sætter ind, hvis driftsbremsen går i stykker. Driftsbremsen er den, du anvender med fodpedalen.

Hvad du skal vide til en køreprøve?

Spørgsmål til køreprøven
  • Ratslør: Hjulene skal straks følger rattets bevægelse. ...
  • Bremser: Pedalen skal have en skridsikker overflade og sidde fast. ...
  • Parkeringsbremse: Parkeringsbremsen skal kunne blive stående tilspændt på en stigning på 18%. ( ...
  • Lygter: Alle lygter og reflekser skal være rene og hele og kunne lyse.