Table of Contents:

  1. Hvad sker der hvis man drikker olivenolie?
  2. Kan man få for meget olivenolie?
  3. Er det sundt at drikke olivenolie?
  4. Er olivenolie godt for hjernen?
  5. Hvor meget olie må man spise om dagen?
  6. Kan olivenolie bruges til stegning?
  7. Hvad er oliven olie godt for?
  8. Er det sundt at spise olie?

Hvad sker der hvis man drikker olivenolie?

- Når vi indtager olivenolie, optages den af kroppen som andre fedtstoffer. Populært sagt bliver vi, hvad vi spiser, så hvis vores kost er meget rig på olivenolie, kan det ses i cellemembranerne. De sunde fedtsyrer og nogle af polyfenolerne optages i blodbanen via tarmen.

Kan man få for meget olivenolie?

EFSA anbefaler ekstra jomfruolivenolie; ekstra jomfruolivenolie med et højt indhold af antioxidanter hver dag, istedet for mættet fedt. Det svarer omtrent til 2 spsk. dagligt eller ½ liter pr. måned.

Er det sundt at drikke olivenolie?

Er olivenolie sund? Olivenolie har et højt indhold af enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer og et lavt indhold af mættet fedt. Olivenolie indeholder også et højt antal af polyfenoler, som er naturlige antioxidanter samt en række andre sunde plantestoffer.

Er olivenolie godt for hjernen?

En anden human undersøgelse konkluderede, at en middelhavsdiæt inklusive olivenolie havde positive effekter på hjernefunktionen (12). Ekstra jomfru olivenolie indeholder en række gode næringsstoffer - såsom antioxidanter og vitaminer.

Hvor meget olie må man spise om dagen?

En kvinde mellem 19-59 år anbefales at spise ca. 2000 kcal om dagen. Lidt mindre, hvis du sidder meget i løbet af dagen, og lidt mere, hvis du er MEGET aktiv. Spiser du 2 spsk olie om dagen som tilskud, har du 1780 kcal tilbage til resten af dagen.

Kan olivenolie bruges til stegning?

Olivenolie har et lavt indhold af flerumættede fedtsyrer og er derfor mere varmestabil end solsikke-, majs- og vindruekerneolie. Smagen er kraftig, og olien egner sig især til dressinger, stegning og bagning, men måske mindre godt til sødt bagværk på grund af smagen.

Hvad er oliven olie godt for?

Ægte koldpresset Jomfru Olivenolie (ÆJOO) er propfuld af vitaminer og antioxidanter. Fedtet er sundt (hovedsageligt enkeltumættede fedtsyrer), er med til at nedbryde det farlige kolesterol, og olien virker positivt på fordøjelsen.

Er det sundt at spise olie?

Olivenolie er også en meget sund olie, som også nedsætter forekomsten af hjertekarsygdom. Konklusionen er, at rapsolie og olivenolie fortsat er de sundeste olier, og smør er kommet lidt mere ind i varmen, som det næst-sundeste alternativ, og solsikkeolie, majsolie, vindruekerneolie er det mindst sunde.