Table of Contents:

  1. Hvad betyder det når man siger 10-4?
  2. Hvad betyder 10-4 og en skumbanan?
  3. Hvad er 10 koder?
  4. Hvem ejer 10-4?
  5. Hvad betyder at gøre nogen en bjørnetjeneste?
  6. Er godt og vel mere eller mindre?
  7. Hvad betyder ordet vel?
  8. Hvad betyder formentlig?

Hvad betyder det når man siger 10-4?

Udtrykket 10-4 er hentet fra trucker- og politisprog, da kommunikationen var walkie-talkies, der kun virkede én vej ad gangen, og betyder simpelthen, at situationen og tingene er i orden.

Hvad betyder 10-4 og en skumbanan?

10-4betyder i kodesproget 'besked modtaget', 'okay' eller 'skifter'. Udtrykket skulle være blevet udbredt i dansk af den amerikanske film Convoy fra 1978 med Kris Kristoffersen i hovedrollen.

Hvad er 10 koder?

Begrebet stammer fra 10-kodesprog, som blandt andet politiet anvender. Det bruges også af andre folk, der anvender kodesprog, når de benytter sig af radiokommunikation. En 10-4 betyder, at meldingen er modtaget eller at det er okay.

Hvem ejer 10-4?

10-4 Byggecenter & Tømmerhandel blev stiftet i 1947 af Henry Kjeldsen og bliver i dag ledet af sønnen Jens Kjeldsen og barnebarnet Kasper Kjeldsen. Kæden har i dag knap 250 medarbejdere, 7 butikker, 4 fysiske outlets (Knock-Outlet) samt netbutikkerne 10-4.dk og bezzer.dk.

Hvad betyder at gøre nogen en bjørnetjeneste?

Sådan opstod udtrykket "en bjørnetjeneste" Det kunne man måske have sagt sig selv, men det gjorde denne bjørn altså ikke. Og af den grund har vi i dag udtrykket "en bjørnetjeneste", der betyder en velment handling, der ender med at gøre mere skade end gavn.

Er godt og vel mere eller mindre?

Ordet godt og udtrykket godt og vel betød oprindelig "lidt mere end". I dag kan de imidlertid også bruges til at formidle det stik modsatte, nemlig "lidt mindre end". Du skal derfor være varsom med brugen af ordet og udtrykket, da det meget nemt kan føre til misforståelser.

Hvad betyder ordet vel?

Vel har mere end én betydning, afhængigt af sammenhængen. (sandt) nok, ganske vist, okay, aha, javistsandelig, godt, Se alle synonymer nedenfor.

Hvad betyder formentlig?

Formentlig betyder omtrent det samme som Formodentlig.