Table of Contents:

  1. Hvad sker der hvis man drikker for meget Pepsi Max?
  2. Hvor skadeligt er sodavand?
  3. Kan man drikke for meget light-sodavand?
  4. Hvorfor er sodavand farligt?
  5. Er der farlige stoffer i sodavand?
  6. Kan man drikke for meget Pepsi Max?
  7. Kan man få for meget kulsyre?

Hvad sker der hvis man drikker for meget Pepsi Max?

Er Pepsi Max usundt? Nej, det er det ikke. En undersøgelse viser nemlig, at sodavand med sødemiddel ikke er farligt.

Hvor skadeligt er sodavand?

Vi får huller i tænderne. En anden sundhedsrisiko forbundet med at drikke meget sodavand, er tænderne. Syreskader på tænderne får man, når man drikker og spiser syreholdige produkter for tit. Her er cola klart den største synder - og hvor utroligt det end kan lyde, værre en citroner.

Kan man drikke for meget light-sodavand?

Ifølge studiet er light-sodavand altså ikke usundt eller farligt. Vi indtager slet ikke nok mængder aspartam til at det er problematisk. For at nå op på så stor en mængde aspartam, skal man faktisk drikkemeget light-sodavand, at man dør af vandforgiftning inden da.

Hvorfor er sodavand farligt?

Derudover øger specielt sødede sodavand også risikoen for hjertekarsygdomme, tarmkræft og andre sygdomme i mavetarmkanalen. Det er jo det, som det aktuelle studie finder, og som også er fundet i tidligere studier, og det gør, at det i det hele taget er en dårlig idé at drikke det i hverdagen.

Er der farlige stoffer i sodavand?

Ifølge studiet er light-sodavand altså ikke usundt eller farligt. Vi indtager slet ikke nok mængder aspartam til at det er problematisk. For at nå op på så stor en mængde aspartam, skal man faktisk drikke så meget light-sodavand, at man dør af vandforgiftning inden da.

Kan man drikke for meget Pepsi Max?

Er Pepsi Max usundt? Nej, det er det ikke. En undersøgelse viser nemlig, at sodavand med sødemiddel ikke er farligt.

Kan man få for meget kulsyre?

Sandt eller falsk: Er danskvand usundt? Nej, lyder det helt korte svar, måske lidt overraskende. Det har har tidligere været fremme, at indholdet af kulsyre i danskvand var dårligt for tænderne, men det har altså ikke noget på sig, siger overtandlæge Ulla Pallesen fra Tandlægeskolen på Københavns Universitet.