Table of Contents:

  1. Kan man dø af at drikke saltvand?
  2. Hvilke lande bruger havvand som drikkevand?
  3. Hvor meget procent salt er der i Det Døde Hav?
  4. Er det farligt at spise for meget salt?
  5. Er saltvand sundt?
  6. Hvordan ser drikkevands situationen ud i Danmark i forhold til andre lande?

Kan man dø af at drikke saltvand?

Saltvand udtørrer kroppen udtørre, kroppen. En skibbruden person, der lider af væskemangel i forvejen, kan dø af dehydrering efter blot et par glas saltvand. Saltet påvirker nemlig trykket i blodstrømmen, og cellerne begynder derfor at udsende vand for at regulere balancen i kropsvæskerne.

Hvilke lande bruger havvand som drikkevand?

På Maldiverne kommer alt drikkevand til hovedstaden Male fra havet. Vandet afsaltes gennem et teknisk anlæg. På Seychellerne er der ikke tale om at bruge havvand til øens beboere, men til den største industri – Indian Ocean Tuna – som producerer den tun, vi får leveret på dåser.

Hvor meget procent salt er der i Det Døde Hav?

Den er 304 meter dyb, og er dermed verdens dybeste hypersaline sø. Den er med sin salinitet på 342 g/kg, eller 34.2% (pr. 2011) en af verdens mest salte vandmasser – 9,6 gange så salt som havet – og har en massefylde på 1,24 kg/liter, hvilket får svømning til at fungere som flydning.

Er det farligt at spise for meget salt?

Et højt saltindtag er skadeligt for sundheden, og danske forbrugere får generelt for meget salt i kosten. For meget salt er lig forhøjet blodtryk og dermed en øget risiko for hjerte-kar-sygdom. 9 ud af 10 danskere får for meget salt/spiser mere salt end anbefalet.

Er saltvand sundt?

Særligt den sunde kombination af saltvand og svømning kan lindre lidelser som gigt, stofskifte-sygdomme, kredsløbsproblemer, bindevævssygdomme, svækket immunforsvar og væske i kroppen. 4. Havvand lindrer allergi og åndedrætsbesvær. Problemer med luftvejene og allergi kan dæmpes ved at indånde varme dampe fra havvand.

Hvordan ser drikkevands situationen ud i Danmark i forhold til andre lande?

Danmark er unik På det område er den danske undergrund unik. Men der er flere andre muligheder for at få rent drikkevand. Figuren viser, hvor andre lande henter drikkevand fra. De steder i verden, hvor der ikke er nok grundvand - eller hvor grundvandet ikke er rent - må man bruge overfladevand fra fx søer eller floder.