Table of Contents:

  1. Er det farligt at drikke vand med kalk?
  2. Kan der være for meget kalk i vandet?
  3. Er der mindre kalk i kogt vand?
  4. Er meget kalk i vandet sundt?
  5. Hvad er drikkevandskvalitet?
  6. Er kalkfrit vand sundt?

Er det farligt at drikke vand med kalk?

WHO (Verdens Sundhedsorganisation) fortalte på Geneva Konferencen at hårdt vand ikke udgør nogen helbredsrisiko, faktisk tværtimod fordi hårdt vand er en vigtig kilde til kalk og magnesium som er vigtig for helbredet.

Kan der være for meget kalk i vandet?

Det forkorter levetiden på maskiner og installationer. Samtidig øger det risikoen for, at der samler sig sundhedsskadelige bakterier, og opstår mug og skimmelsvamp oven på kalkaflejringerne. Desuden kan den megen kalk i vandet skabe problemer for både vasketøjet og porcelænet.

Er der mindre kalk i kogt vand?

Nej, kogt vand er ikke kalkfrit, så kogning i elkedel eller gryde er ingen genvej til vand helt uden kalk. Kogning reducerer kalkindholdet i vandet, men fjerner ikke kalken helt. Kalkfrit vand er blandt andet efterspurgt, når orkideerne en sjælden gang skal have vand.

Er meget kalk i vandet sundt?

Når vand er hårdt, så er der både et højt indhold af kalk og af magnesium. Flere undersøgelser har vist, at folk, der lever i områder med hårdt vand, har lavere risiko for hjerte-kar-sygdomme, og det tilskriver forskerne, at det hårde vand øger deres indtag af mineralet magnesium.

Hvad er drikkevandskvalitet?

Drikkevand er vand af en sådan kvalitet, at det egner sig til, at mennesker kan drikke det, og til andre formål i husholdningen, dvs. klart, lugtfrit og uden sundhedsmæssige problemer samt med en tilfredsstillende smag og temperatur.

Er kalkfrit vand sundt?

Er kalkfrit vand sundt? Flere undersøgelser viser, at det ikke er sundt at fjerne kalken fra vandet, da det giver nogle problemer når vandet bruges til at drikke. Det er ikke skadeligt, der mangler bare noget vigtigt, nemlig kalken, som vores krop er afhængig af.