Table of Contents:

  1. Kan man drikke for gammel energidrik?
  2. Hvor lang tid kan energidrik holde sig?
  3. Hvor lang tid kan the holde sig?
  4. Hvor længe kan åben vodka holde sig?
  5. Hvor længe holder whisky?
  6. Kan spiritus tåle sollys?

Kan man drikke for gammel energidrik?

Sodavand og læskedrikke på dåse bliver ikke farlige, hvis »Mindst holdbar til«- eller »Bedst før«-datoen overskrides, hvis dåsen er uåbnet og i øvrigt ubeskadiget. Smag og lugt vil dog gradvis ændre sig til det dårligere for til sidst at blive helt uacceptabel.

Hvor lang tid kan energidrik holde sig?

Olav Spigset forklarer, at koffeinens halveringstid er cirka fem timer. »Det tager i gennemsnit fem timer, før koffein-niveauet er halveret. 10 til 15 timer senere er der så lidt koffein tilbage, at det ikke længere har en effekt.

Hvor lang tid kan the holde sig?

Holdbarhed. Te kan, med den rigtige opbevaring, holde rigtigt længe. Teen bliver ikke dårlig - men hvis den ikke opbevares korrekt, risikerer du, at den mister duft og smag relativt hurtigt. Te smag og duft kan med korrekt opbevaring holde 1-2 år.

Hvor længe kan åben vodka holde sig?

- Sørg altid for, at din spiritus er lufttæt, når du først har åbnet den. - Brug tommelfingerreglen, at din spiritus ikke skal drikkes ren, hvis den er mere end tre måneder gammel. - Så længe din spiritus dufter fint, kan du sagtens blande den op til en drink, selv om den har stået åben i et år.

Hvor længe holder whisky?

Normalt vil en flaske åbnet whisky sagtens kunne holde sig et års tid uden problemer, men også her kan der være stor forskel. Nogle flasker ændrer ikke karakter eller smag betydeligt, selvom de har været åbnet i årevis, mens andre kan være næsten udrikkelige efter blot 14-15 måneder.

Kan spiritus tåle sollys?

Sæt ikke flasken i direkte sollys – og opbevar den gerne under stuetemperatur. Sol, varme og alkohol er ikke en god cocktail. Når spiritus står for længe i direkte solskin, vil farverne falme, alkoholen vil fordampe og smagen vil i bedste tilfælde blive mildere.