Table of Contents:

  1. Hvad er ventrikler i hjernen?
  2. Kan man dø af en blodprop i hjernen?
  3. Kan man måle tryk i hovedet?
  4. Hvordan ser Solnedgangsblik ud?
  5. Hvorfor føles hovedet tungt?
  6. Hvorfor føles mit hoved tungt?
  7. Hvorfor stiger trykket i hovedet?

Hvad er ventrikler i hjernen?

Fire indbyrdes forbundne hulrum inde i midten af hjernen (ventriklerne). Ventrikelsystemet består af to laterale ventrikler, samt tredje og fjerde ventrikel. I ventrikelsystemet sker en løbende produktion, cirkulation og genabsorbering af rygmarvsvæske.

Kan man dø af en blodprop i hjernen?

Ved blodprop (hjerneinfarkt) overlever 85-90 % med apopleksi den første måned, og 70-75 % overlever det første år. Ved hjerneblødning er dødeligheden i den akutte fase 2-3 gange højere end for personer med hjerneinfarkt. 25-35 % dør i første måned efter hjerneblødningen.

Kan man måle tryk i hovedet?

I denne vejledning kan du læse om hvordan undersøgelsen foregår og hvad du selv skal gøre. i hjernen (kraniet). Trykket er afhængigt af, hvor meget hjernen (væv og blodmængde) og hjerne-rygmarvsvæsken fylder. Ved at måle trykket over 24 timer vil det vise sig, om trykforholdene i hjernen er normale.

Hvordan ser Solnedgangsblik ud?

Den bløde plet ("fontanellen") vil blive spændt og bule ud. Huden ser ofte tynd og skinnende ud, og blodårerne på hovedet ser fremtrædende ud. Man kan se opkastninger, uro eller sløvhed. Eventuelt drejer øjnene nedad ("solnedgangsblik").

Hvorfor føles hovedet tungt?

Den typiske spændingshovedpine Nogle kan føle, at det presser ned bag øjnene eller at hovedet føles tungt og “svært at holde”. De fleste mennesker med spændingshovedpine har ikke ondt konstant, men smerterne kommer og går og er af vekslende intensitet. Der er ofte daglig hovedpine.

Hvorfor føles mit hoved tungt?

En årsag til hovedpine kan være en ubalance af blodcirkulationen til og fra hjernen. Cerebrospinalvæskens flow er afgørende for at hjernen og centralnervesystemet får næring og kommer af med sine affaldsstoffer. Det kan føles som en tung hoved eller som at have en dyne over hovedet.

Hvorfor stiger trykket i hovedet?

Vand i hovedet ved forhøjet tryk Vand i hovedet kan opstå, hvis kanalerne i ventrikelsystemet bliver klemt af eksempelvis en hjernesvulst. Dermed kan hjernevæsken ikke cirkulere i systemet. Det får trykket til at stige, hvilket giver hovedpine. Et meget højt tryk kan også gøre, at man bliver bevidstløs.