Table of Contents:

  1. Hvordan tørre man salat?
  2. Hvordan vasker man spidskål?
  3. Hvordan vasker man kylling?
  4. Hvordan plukker man Pluksalat?
  5. Hvordan høster man salat?
  6. Hvordan ordner man spidskål?
  7. Hvordan snitter man et spidskål?
  8. Hvordan Blancherer man spidskål?
  9. Hvordan høster man rucola?

Hvordan tørre man salat?

Hvis du kræver det bedste af den bedste ydelse til din salat, vil du tørre det tørt med papirhåndklæder, så teksturen bevares bedst og udseendet uforstyrret.

Hvordan vasker man spidskål?

Det kan derfor være en god idé, først at fjerne de yderste blade, for derefter at halvere det, og så skylle det. Skal du lave dolmere eller lignende med hele kålblade, så skær bladene af et ad gangen og vask dem efterfølgende. Lad dem dryppe af i et rent viskestykke eller et dørslag.

Hvordan vasker man kylling?

Kyllingen skal altid steges eller tilberedes under høj varme. Det vil tage livet af alle de bakterier, der måtte befinde sig i kødet. Hvis du skyller kyllingkødet, kan bakterierne risikere at ende på nogle af de andre fødevarer, der indgår i retten, eller på skærebrættet.

Hvordan plukker man Pluksalat?

Efter et par uger, så snart salaten er spiret, kan den nemlig plantes ud i rækker med en afstand på 25 cm. Så udvikler den sig til tykke, kraftige bladrosetter, man kan plukke af i lang tid. Hvis man sætter salaten for tæt og kun tynder let ud, er det bedst at høste hele planten.

Hvordan høster man salat?

Du kan enten så frø i hele rækken, hvis du ønsker at høste salat både som små blade og hoveder, og tynd ud efterhånden. Eller du kan pletså i rækken med 3 frø med den afstand, du forventer, at salathovederne får, hvis du kun vil have store hoveder.

Hvordan ordner man spidskål?

Fjern de yderste blade, så det værste jord kommer væk. Så halveres spidskålene og de hakkes derefter til fine, tynde strimler. Læg det i en stor skål. Så skal dilden ordnes.

Hvordan snitter man et spidskål?

Sådan snitter du et kålhoved - opskrift fra Hjemmet grove yderblade fra kålen. Skær en skive af kålen i den modsatte ende af hvor stokken er. Placer kålhovedet med skærefladen nedad. Skær kålen i fire store stykker uden om stokken, som ikke skal bruges.

Hvordan Blancherer man spidskål?

Du kan komme spidskål i fryseren, men først skal du blanchere den. Det gør du ved at skære den i tynde strimler. Kog strimlerne i to minutter, kom koldt vand på, og lad kålen dryppe af. Nu er kålen klar til at komme i en frysepose, og derefter i fryseren.

Hvordan høster man rucola?

Frøene spirer hurtigt, så du kan begynde at høste allerede efter ca 3 uger. Om efteråret går rucola som regel ikke i blomst, men brug endelig løs af bladene, så planterne stimuleres til at sætte nye blade frem for at gå i blomst.