Table of Contents:

 1. Hvad betyder en perle?
 2. Hvad koster en ægte perlekæde?
 3. Hvad er en dyrket perle?
 4. Hvad symboliserer en diamant?
 5. Hvad står månesten for?
 6. Hvad er perler lavet af?
 7. Hvad koster det at få ombetrukket en perlekæde?
 8. Hvad er forskellen på kulturperler og ferskvandsperler?
 9. Er perlerne ægte?
 10. Hvordan bliver perler dannet?
 11. Hvad er Top Wesselton?
 12. Hvad er en sort diamant?
 13. Hvilket land kommer månesten fra?

Hvad betyder en perle?

En perle er betegnelsen for et stykke materiale med hul. I ordets oprindelige betydning er en perle et sjældent og kostbart naturprodukt skabt i og af en østers, men i dag benyttes ordet perle også for lignende, kunstigt fremstillede genstande.

Hvad koster en ægte perlekæde?

En ægte perlekæde koster mellem €75 og €10.000. Dem i den højere ende er for det meste Akoya-perlekæderne. En streng sjældne og smukt farvede perler kan dog nemt prissættes over €100.000.

Hvad er en dyrket perle?

Kulturperler dyrkes i muslinger efter et menneskelige indgreb. En perlemorskugle indopereres i muslingen, som derefter lever i net eller på liner i havet 18 mdr. Her er de hele tiden under observation og passes og plejes møjsommeligt.

Hvad symboliserer en diamant?

Symbolsk forbindes diamanten med troskab, visdom, lys, klarhed, energi og livskraft. Den symboliserer forholdet mellem modsætninger; sort/hvid, småt/stort, liv/død og ikke mindst forholdet mellem mand og kvinde, maskulin og feminin energi. Den er således særdeles velvalgt til at pryde forlovelses- og vielsesringe.

Hvad står månesten for?

Fra Hinduistiske traditioner til de Keltiske grupper, er Månesten forbundet med de mest kraftfulde feminine energier. Derfor har Månestens betydning en sammenhæng med især Fuldmånens særlige krafter. Månesten er livsgivende, moderlig og magisk.

Hvad er perler lavet af?

Perler kommer fra perlemuslinger
 • De almindelige perlemuslinger, som lever i det åbne hav i troperne. Specielt Asien har arter af perlemuslinger, som er rigtig gode til at lave perler.
 • Flodperlemuslinger, som lever i ferskvand. Vi har faktisk en art af flodperlemuslinger i Danmark.
22. okt. 2015

Hvad koster det at få ombetrukket en perlekæde?

Pris på at få omtrukket din perlekæde
Uden knuder inkl.Med knuder
Halskædefra 525 kr.fra 795 kr.
Armbåndfra 345 kr.fra 595 kr.

Hvad er forskellen på kulturperler og ferskvandsperler?

Der er to grundlæggende typer af kulturperler; ferskvand og saltvand. Ferskvandsperler dyrkes primært i menneskeskabte søer og reservoirer i Kina. Saltvands perler, som omfatter Akoya, Tahiti og South Sea Guld og Hvid, dyrkes i bugter, fjorde og atoller mange steder rundt omkring i verden.

Er perlerne ægte?

Oprindeligt fandtes der naturperler over hele kloden. Men på grund af overfiskning og forurening er ægte naturperler i dag ekstremt sjældne. Op imod 90% af de naturlige bestande af perlemuslinger blev udryddet i slutningen af 1800-tallet. Men de steder, hvor der stadig findes bløddyr med skal, findes der også perler.

Hvordan bliver perler dannet?

»Muslinger laver perler, når de oplever et eller andet fremmedlegeme, der generer dem inde under skallen. Så indkapsler de fremmedlegemet i perlemor, så overfladen bliver glat og fin, og fremmedlegemet ikke generer mere. På den måde bliver perler skabt,« forklarer Tom Schiøtte.

Hvad er Top Wesselton?

Top Wesselton: Nærmest ikke muligt at skelne dem fra River diamanter, farven er så tæt på hvid som overhovedet muligt. Top wesselton diamanter, der sidder i smykker, vil selv eksperter ikke kunne skelne fra River diamanter.

Hvad er en sort diamant?

Farven i sorte diamanter skyldes myriader af sorte grafit indeslutninger, hvoraf diamanterne bliver ugennemsigtige og sorte. For sorte diamanter er det facetternes overflade, der reflekterer lyset. Det er derfor vigtigt, at kun få indeslutninger bryder diamanternes overflade.

Hvilket land kommer månesten fra?

Månesten findes flere steder i verden f. eks. i Indien, Madagaskar, Myanmar, Sri Lanka, USA, Brasilien, Mexico, Norge, Polen og alperne i Europa. De fineste kvaliteter, vi kender til, udgraves i Indien.