Table of Contents:

 1. Hvordan kan man se om der er gæld i en båd?
 2. Hvad skal man være opmærksom på ved køb af brugt båd?
 3. Hvad koster det at have en båd?
 4. Hvad skal man have med i en båd?
 5. Er der pant i båd?
 6. Hvordan finder man ud af om en båd er stjålet?
 7. Hvad koster det at sætte en båd i vandet?
 8. Er der afgift på både?
 9. Hvor finder jeg skrognummer?

Hvordan kan man se om der er gæld i en båd?

Her kan gæld i båden være registreret. Ring 86 12 91 45 og oplys sælgers CPR-nummer. Selv om der ikke er gæld registreret, kan du ikke være helt sikker på, at båden er gældfri, men på denne måde har du sikret dig bedst muligt.

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af brugt båd?

Den alt-overskyggende tjekliste til gennemgang af din brugte båd
 • Står båden ren og pæn?
 • Hvordan er bundmalingen? ...
 • Osmose. ...
 • Andre synlige skader på fribordet og under vandlinjen?
 • Tære-zink ved skrueaksel og ror. ...
 • Er skrog-gennemføringer intakte? ...
 • Rustgennemtrængninger ved kølen eller er der sket skade efter en grundstødning?

Hvad koster det at have en båd?

I en undersøgelse på Facebook i 2021, svarede 2.023 danske sejlere på hvilke udgifter de har til deres båd per år. Undersøgelsen viste, at knap en fjerdedel kan holde udgifterne på under 15.000 kroner om året. Mere end tre fjerdedele af alle sejlere kan holde udgifterne på under 35.000 kr per år.

Hvad skal man have med i en båd?

Splitter og skruer i vantskruen skal tjekkes. Lanterne tjek - er der lys til sejlads i mørke eller til nedsat sigtbarhed. Sikkerhedsudstyr Tjek: Redningsveste til alle ombord, nødsgnaler, vandtæt mobil, VHF, brandtæppe og ildslukker. Bundvand i båden lænses med pumpe.

Er der pant i båd?

Gæld i fritidsskibe Ved køb af brugte både fra private personer bør køberen være opmærksom på, at båden kan være pantsat. Har tidligere ejere optaget lån og givet pant i båden vil dette fremgå af Skibsregistret, hvis båden er over 5 bruttotonnage.

Hvordan finder man ud af om en båd er stjålet?

Du kan henvende dig personligt på den lokale politistation og spørge, om båden er meldt stjålet. Politiet skal bruge oplysninger om bådtype, årgang og byggenummer.

Hvad koster det at sætte en båd i vandet?

For en båd på omkring 30 fod vil de årlige udgifter til havneplads, inklusive søsætning og optagning, typisk ligge på omkring 6.000 kr. I nogle havne vil de være væsentlig mindre og andre steder betydeligt større. Når regnebrættet gøres op vil de samlede årlige driftsudgifter ligge på ca. 20.000 kr.

Er der afgift på både?

I dag betaler indehavere af lystfartøjer en afgift til statskassen på 1,34 pct. af forsikringssummen af forsikringer for lystfartøjer, der er hjemmehørende i Danmark. Der findes ingen pligt til at tegne forsikringer for lystfartøjer.

Hvor finder jeg skrognummer?

Skrognummeret er som oftest præget i gelcoaten, men kan også stå på en metal- eller plastikplade, og sidder altid på agterspejlet i styrbord side, ca. 3 cm. under fenderlisten.