Table of Contents:

  1. Er der nogen der ikke kan tåle kaffe?
  2. Hvornår skal man drikke sidste kop kaffe?
  3. Er kaffe hård ved maven?
  4. Hvornår drikker man eftermiddagskaffe?
  5. Kan kaffe give oppustet mave?

Er der nogen der ikke kan tåle kaffe?

Personer som er plaget af angst, rytmeforstyrrelser i hjertet eller problemer med maven (dyspepsi) kan blive værre, hvis de drikker (indtager) over 400 mg koffein (mere end 3,5-4,5 kopper kaffe om dagen). Her advarer man mod brug af kaffe eller større indtag af koffein.

Hvornår skal man drikke sidste kop kaffe?

Beskeden, der kan udledes af denne undersøgelse, er, at det vil være en god idé ikke at drikke kaffe eller andre koffeinholdige drikke efter kl. 15, så du stadig kan falde hurtigt i søvn og få en god nats kvalitetssøvn. Hvis du kan lide kaffe så nyd en god og økologisk kop med en god samvittighed!

Er kaffe hård ved maven?

Ved hjælp af forsøg på rotter, fandt forskerne frem til, at kaffen stimulerer tarmens glatte muskler. Det betyder hurtigere bølgebevægelser, og dermed en afførende effekt, når vi har drukket kaffe.

Hvornår drikker man eftermiddagskaffe?

Hvis du står op omkring 7-tiden hver morgen, så bør du drikke din kaffe mellem 9.30-11.30 - med kaffepauser på dagen mellem 13.30-15.30. Drikker du kaffe senere, kan koffeinen blive i kroppen op til 12 timer efter, så hvis du sover dårligt, så skær ned på eftermiddags/aftenskaffen.

Kan kaffe give oppustet mave?

Koffeinen i kaffe kan overstimulere nervesystemet, så man bliver oppustet og forstoppet. Kaffe indeholder også taninstoffer, som generer slimhinden i tarmen. Drik i stedet urtete, som er basedannende og god for din fordøjelse og dit stressniveau.