Table of Contents:

 1. Hvordan laver man en Boston analyse?
 2. Hvad er en Boston analyse?
 3. Hvad udløste begivenheden i Boston?
 4. Hvad var The Boston Tea Party i 1773?
 5. Hvordan laver man Boston modellen?
 6. Hvad er formålet med Boston modellen?
 7. Hvad skete der ved teselskabet i Boston?
 8. Hvad skete der efter teselskabet i Boston?

Hvordan laver man en Boston analyse?

Oversigten i Boston-modellen vil kunne give ledelsen i virksomheden den aktuelle status med hensyn til:
 1. Er der nok produkter i udvikling (Spørgsmålstegn)?
 2. Er der produkter i højvækst markeder (Stjerner)?
 3. Er der produkter nok til finansiering af virksomhedens vækst (Malkeko)?
 4. Er der produkter, der bør afvikles (Hund)?

Hvad er en Boston analyse?

Boston modellen er et redskab til at afklare, hvordan ressoucerne i virksomheden bedst bruges på dens produkter for at opnå den højeste indtjening. Boston modellen - også kaldet Boston Matricen blev udviklet af Boston Consulting Group i starten af 1970'erne.

Hvad udløste begivenheden i Boston?

december 1773 sendte en gruppe kolonister forklædt som mohawkindianere om bord på tre britiske skibe. Tekasserne blev smidt i vandet, og briterne blev latterliggjort. Episoden i Bostons havn kan nærmest sammenlignes med vore dages politiske happenings.

Hvad var The Boston Tea Party i 1773?

Teselskabet i Boston var en aktion den 16. december 1773, hvor en gruppe modstandere af det britiske imperium smed 342 kasser te i havnen i Boston i Massachusetts.

Hvordan laver man Boston modellen?

Idéen i Boston-modellen er at placere de enkelte produktgrupper under hensyntagen til produktgruppens markedsvækst og relative markedsandel. Relativ markedsandel: Repræsentere virksomhedens markedsandel målt i forhold til den største konkurrent. Måleenheden kan være kroner, antal solgte styk eller lignende.

Hvad er formålet med Boston modellen?

Boston-modellen eller som nogle kalder den Boston Matricen er udviklet af Boston Consulting Group i starten af 1970'erne. Modellen har til formål at give et overblik over hvordan virksomhedens ressource bruges bedst på de forskellige produkter for at opnå den største indtjening.

Hvad skete der ved teselskabet i Boston?

december 1773 sendte en gruppe kolonister forklædt som mohawkindianere om bord på tre britiske skibe. Tekasserne blev smidt i vandet, og briterne blev latterliggjort. Episoden i Bostons havn kan nærmest sammenlignes med vore dages politiske happenings.

Hvad skete der efter teselskabet i Boston?

Da volden i Boston tog til, besluttede den engelske regering at udstationere flere soldater i kolonierne, og de nye soldater var et oplagt mål for Frihedens sønner. Stridighederne faldt igen lidt ned indtil 1773, hvor den britiske regering fremsatte en ny lov om te.