Table of Contents:

 1. Hvorfor stivner min chokolade ikke?
 2. Hvorfor bliver chokolade grynet?
 3. Kan man fortynde chokolade?
 4. Hvorfor klumper smeltet chokolade?
 5. Kan ikke få chokoladen ud af formen?
 6. Hvorfor bliver min chokolade grå?
 7. Hvordan laver man flydende chokolade?
 8. Hvordan overtrækker man chokolade?
 9. Hvorfor vil chokoladen ikke smelte?
 10. Hvad gør man hvis chokoladen er for tyk?
 11. Hvordan får jeg chokoladen ud af formen?
 12. Hvordan gør man Chokoladeforme rene?
 13. Kan man spise chokolade der er blevet hvid?
 14. Hvornår er chokolade for gammelt?

Hvorfor stivner min chokolade ikke?

Du har måske oplevet, at det er lidt vanskeligt at arbejde med smeltet chokolade, og at det tager alt for lang tid før chokoladen størkner. Problemet skyldes, at chokoladen er for varm. Det er der råd for, for den smeltede chokolade skal tempereres. Der er forskel på at smelte og temperere chokolade.

Hvorfor bliver chokolade grynet?

Hvis der kommer vand i chokoladen begynder den at gryne. Den danner små klumper og kan ikke længere smelte ud til det flydende form vi har brug for. Det eneste du kan skynde dig at gøre ved en grynet chokolade er at hælde noget fløde eller mælk i (eller mere vand) indtil chokoladen igen bliver flydende.

Kan man fortynde chokolade?

Du kan bruge billigere chokolade eller lys chokolade. Men du kan ikke fortynde.

Hvorfor klumper smeltet chokolade?

* Chokolade, der smeltes ved for høj temperatur Hvis du sætter den over en skål med vand og lader den bulderkoge… så brænder kakaosmørret, og chokoladen klumper. Den skal smeltes over mellem-varme – det er dampen, der skal smelte chokoladen.

Kan ikke få chokoladen ud af formen?

Når chokoladen tempereres korrekt trækker krystallerne i chokoladen sig sammen ved afkøling, hvilket gør at den “slipper” formen. Hvis tempereringen er forkert, vil de aldrig slippe… uanset hvor længe de køles.

Hvorfor bliver min chokolade grå?

Den grå farve kommer, når chokoladen opbevares for varmt eller flyttes mellem skiftende temperaturer. Varmen får ganske enkelt fedtstofferne til at trække ud i overfladen og sætter sig som et gråligt skær, når chokoladen bliver kold igen.

Hvordan laver man flydende chokolade?

Fyld den hakkede chokolade i en metalskål (en lille tykbundet gryde kan snildt bruges), der passer oven i den gryde med det varme vand. Skålen må ikke røre vandet, for det er dampen fra det næsten kogende vand, der skal smelte chokoladen. Rør rundt med jævne mellemrum, så chokoladen smeltes ensartet.

Hvordan overtrækker man chokolade?

Sæt skålen med halvdelen af din chokolade op i gryden med vand og sæt gryden på middelvarme på komfuret. Smelt chokoladen stille og roligt til den har en temperatur på 48-50 grader. Når chokoladen rammer netop den temperatur, er du klar til at blande den sammen med den resterende kolde chokolade, du ikke har smeltet.

Hvorfor vil chokoladen ikke smelte?

Arbejdstemperaturen skal være mellem 31 og 33 grader. Opvarm aldrig denne nu tempererede chokolade. Stivner den for hurtigt, så tilføj en anelse mere af den smeltede del. Alt dette hurlumhej for at sikre et blankt udseende og et sprødt/stift knæk.

Hvad gør man hvis chokoladen er for tyk?

Giv den herefter 30 sekunder i mikrobølgeovnen og rør rundt. Så 15 sekunder osv. Når chokoladen er godt smeltet, men der stadig er klumper i, lader du varmen fra den smeltede chokolade smelte klumperne. På den måde undgår du, at chokoladen bliver for varm.

Hvordan får jeg chokoladen ud af formen?

Jeg holder som regel i det ene hjørne på formen, og ryster den grundigt mod mit bord. Man kan her se luftbobler stige til vejrs i chokoladen. Hæld derefter chokoladen ud – gerne direkte tilbage i din skål og ryst / bank igen formen grundigt, for at sikre tynde skaller.

Hvordan gør man Chokoladeforme rene?

Man kan også pudse sine forme med alkohol, her gælder det om at finde noget med meget høj procenter, helst 95 procent. pudser du med alkohol fjerner du den lidt fedtet hinde, man ellers kan fornemme på formene. vask i opvaskemaskinen. man kan købe afspændingsmiddel og opvaskemiddel.

Kan man spise chokolade der er blevet hvid?

Chokolade Chokolades holdbarhed er lidt kortere end for slik, men chokolade kan helt sikkert også sagtens gå over holdbarheden. Især kan chokoladen gemmes længe, hvis det opbevares på køl i 12-13 grader. Det kan blive lidt hvidt på overfladen af det, men smagen fejler ikke noget.

Hvornår er chokolade for gammelt?

Chokolade: Det bliver næppe aktuelt for de fleste, men chokolade har faktisk ingen udløbsdato, hvis man bare opbevarer det korrekt. Den må ikke få lys, varme og skal gerne pakkes ind. Køleskabet er derfor perfekt til formålet.