Table of Contents:

  1. Hvornår kan nerie sættes ud?
  2. Hvornår går frosten af jorden?
  3. Hvordan Vinterdækker man hortensia?
  4. Hvor meget frost kan en nerie tåle?
  5. Hvorfor taber min nerie bladene?

Hvornår kan nerie sættes ud?

Nerium oleander er jo en busk, som trives i et subtropisk klima, og må altså beskyttes meget i Danmark. Den vil bestemt trives bedst i en udestue, eller på en varm terrasse. Du skal ikke sætte den ud, før du er sikker på, at der ikke bliver nattefrost. Så det er som regel helt hen i maj måned før den kan klare det.

Hvornår går frosten af jorden?

Frostsikker dybde er forskellig fra sted til sted. I Danmark er du ofte sikker ved 90 centimeter, men langt fra kysten og byerne kan den være 120 centimeter. Knastør jord kan godt nå ned under 0 grader uden at skubbe til dit hus. Det er jo kun vand, der bliver hårdt og udvider sig, når det fryser.

Hvordan Vinterdækker man hortensia?

Husk at vinterdække dine hortensia mod nattefrost. Gerne med fiberdug eller grangrene. Husk at lade vinterdækningen blive, selv om der kommer en mild periode i løbet af foråret. Hortensia kan nemlig ikke rigtig finde ud af, hvornår det er forår.

Hvor meget frost kan en nerie tåle?

Spar 780 kr. Nerie blomstrer mest og trives bedst i vinterhaver, hvor den kan overvintre et lyst sted uden frost (temperatur ca. 12-14°). På altaner og terrasser giver den et helt vidunderligt sydlandsk præg, men glem ikke at finde den mest solrige plet og flittig vanding.

Hvorfor taber min nerie bladene?

Blade og knopperne falder af : Skal have mere vand. Blomsterne springer ikke ud : Sæt den i mere sol. Bladene bliver gule og falder af : For meget vand. Planten bliver ranglet : Den står for varmt.