Table of Contents:

 1. Hvorfor pludrer min baby ikke?
 2. Hvornår er baby tarme udviklet?
 3. Hvordan ved man om baby er låst?
 4. Hvad er en flitsbue baby?
 5. Hvorfor vrider baby sig?
 6. Hvornår er det normalt at børn begynder at snakke?
 7. Hvornår begynder børn at sige de første ord?

Hvorfor pludrer min baby ikke?

Du skal reagere, hvis dit barn: Ikke pludrer og ikke reagerer på andres tale ved 6-månedersalderen. Ikke er begyndt at anvende ord ved halvandetårsalderen. Ikke kan udtrykke behov og ønsker med ord ved 2-årsalderen.

Hvornår er baby tarme udviklet?

Der sker megen modning af tarmen i de første 5 leveuger, men først når barnet er 4 måneder regner man tarmen for moden og klar til at tage imod andet end mors mælk/modermælkserstatning.

Hvordan ved man om baby er låst?

Ved nakkeproblemer kan du måske se at:
 1. Din baby ligger med hovedet drejet mere til den ene end den anden side(har en favoritside).
 2. Hovedet tilter så det ene øre er tættere på skulderen end den ande(Torticollis)
 3. Har svært ved at dreje hovedet til siderne(stiv nakke)
 4. Selv kan "holde"hovedet som nyfødt(er for stærk)

Hvad er en flitsbue baby?

Ved KISS II går barnet meget i flitsbue: hovedet og øvre del af kroppen bevæger sig bagover. Dette ses især, når barnet holdes op. Når barnet sidder presses hovedet altid bagover og er barnet lagt ind til forældrenes krop, vil barnet ikke putte sig ind til dem, men støde hovedet væk fra forældrenes krop.

Hvorfor vrider baby sig?

Forældre hvor baby har maveproblemer kan komme og fortælle, at barnet trækker sig sammen eller vrider sig. De fortæller, barnet har svært ved at komme på toilettet, prutter (tyder på forstoppelse), er forstoppet og presser meget til de bliver helt røde i hovedet.

Hvornår er det normalt at børn begynder at snakke?

Et barn siger i gennemsnit sit første ord, når det er 12 måneder (alt mellem 8 og 18 måneder er normalt). I 6-års alderen har børn i gennemsnit et ordforråd på 10.000 ord. Det betyder, at de lærer ca. 5 nye ord om dagen i denne periode.

Hvornår begynder børn at sige de første ord?

Sproget udvikler sig hele tiden, og da børn er forskellige, vil deres sproglige udvikling også være forskellig. Nogle babyer siger enkelte ord, når de er 12 måneder gamle, hvor andre børn ikke begydner at sige ord, før de måske er 18 måneder gamle.