Table of Contents:

  1. Hvor mange brikker skal man trække i rummikub?
  2. Hvad går rummikub ud på?
  3. Hvad er det værd spil?
  4. Hvordan kommer man ud i backgammon?
  5. Hvordan man spiller Dam?
  6. Hvad er reglerne i backgammon?
  7. Hvordan spiller man Mølle og Dam?
  8. Hvordan rykker man i kinaskak?

Hvor mange brikker skal man trække i rummikub?

Hver spiller tager 14 brikker. Spillerne sætter deres brikker i holderne, således at de andre spillere ikke kan se dem. Der trækkes lod om, hvem der skal begynde. Derefter spilles der efter tur i urets retning.

Hvad går rummikub ud på?

Hvad handler Rummikub om? Målet i Rummikub er at være den spiller, der først kommer af med alle sine brikker. Det gør man ved at skabe grupper og sekvenser ved hjælp af egne og andres brikker, så de enten går sammen i grupper af samme talværdi eller sekvenser i numerisk rækkefølge i samme farve.

Hvad er det værd spil?

Hvad er det værd?” er et spil baseret på DR's populære tv program af samme navn. Går du rundt med en antikvitetshandler i maven, eller kan du bare godt lide smukke gamle ting? I dette spil får du mulighed for at byde på værdifulde genstande og lave gode forretninger.

Hvordan kommer man ud i backgammon?

Hver spiller starter med 15 brikker i én farve. Brikkerne kan stå på spidserne, uden for brættet ("taget af") eller på den lodrette skillelinje mellem kvadranterne ("baren" eller "gærdet"). Målet er at få alle sine brikker til sit hjemland og få dem taget af brættet. Den der når det først har vundet.

Hvordan man spiller Dam?

En dam kan flyttes på skrå lige så mange felter frem eller tilbage, som der er tomme felter, og slå modstanderens brikker som tidligere. Man skal slå modstanderens brikker, hvis det kan lade sig gøre. Hvis ikke kan modstanderen "puste", dvs. fjerne den brik, man selv kunne have slået med.

Hvad er reglerne i backgammon?

Ved spillets begyndelse kaster hver spiller een af sine terninger; den, der slår højst, begynder. Ved lige slås om. Den, der begynder, bruger øjnene på begge de kastede terninger, som om han havde kastet dem begge to selv. Derefter skiftes man til at kaste og fra nu af med begge egne terninger.

Hvordan spiller man Mølle og Dam?

Spillets gang Brikken skal placeres på et af de 24 steder (kryds), hvor en lodret og en vandret linje mødes. Hvis man får placeret tre af sine brikker på stribe, har man en "mølle" og må fjerne en af modspillerens brikker. Dog skal man fjerne en brik, der ikke indgår i en "mølle", hvis det er muligt.

Hvordan rykker man i kinaskak?

Hvis der er tre eller flere spillere, tager hver spiller 1O brikker af én farve og anbringer dem i de 1O bageste huller i hver deres hjemmebase. Tre spillere tager hveranden base, der alle befinder sig over for en tom base. Fire eller flere spillere kan vælge hvilken tak af stjernen, de vil bruge som base.