Table of Contents:

 1. Hvorfor har man ondt i sine nipples?
 2. Hvordan føles kirtelvæv?
 3. Er der smerter ved brystkræft?
 4. Hvorfor er mine brystvorter hævet?
 5. Hvorfor er mine brystvorter hårde?
 6. Hvordan føles en kræftsvulst i armhulen?
 7. Hvad er Lobulær?
 8. Hvorfor får man hårde brystvorter?
 9. Hvorfor er mine brystvorter så følsomme?
 10. Hvorfor vokser areola?
 11. Kan man have kræft uden at mærke det?
 12. Hvordan føles knude i armhule?
 13. Hvorfor får man bylder under armene?

Hvorfor har man ondt i sine nipples?

De fleste har on and off ømme brystet og brystvorter igennem gravidteten og nogle har enormt ømme bryster og brystvorter i store dele af graviditeten. Ofte er brystvorterne mest ømme i starten af graviditeten og brysterne mest ømme i slutningen af graviditeten.

Hvordan føles kirtelvæv?

Det unge bryst kan nemlig være noget sværere at undersøge, da kirtelvævet (som kan føles hårdt og knudret) er mere fremtrædende hos yngre. Fremgangsmåden er simpel. Man skal: Se nøje på sine bryster i et spejl og.

Er der smerter ved brystkræft?

Væske eller blod fra brystvorten. Sjældne former af brystkræft kan give smerter og nogle gange hævelse og rødme af hele brystet. I sjældne tilfælde er første symptom på brystkræft en hævet lymfeknude i armhulen eller over kravebenet.

Hvorfor er mine brystvorter hævet?

Gynækomasti er en forstørrelse af det ene eller begge bryster hos en mand, og skyldes vækst i kirtelvævet i brystet. Gynækomasti ses forbigående hos op mod 70 % af alle unge mænd omkring puberteten. Hos voksne forekommer det sjældnere end hos 1 %. Gynækomasti er ufarligt og forbigående for drenge i puberteten.

Hvorfor er mine brystvorter hårde?

Stive brystvorter kan fremprovokeres af mange forskellige ting og er en hyppig gæst hos både mænd og kvinder. I 2016 opdagede en gruppe svenske forskere ved et tilfælde, at vi kan takke én helt specifik nervecelle for vores evne til at få stive brystvorter.

Hvordan føles en kræftsvulst i armhulen?

Hvis der er bakterier eller virus i væsken, opfanges de i lymfeknuden, og immuncellerne i knuderne vil med det samme reagere ved at prøve at bekæmpe sygdommen. Derved hæver lymfeknuderne op og bliver ømme. Ofte kan du mærke, hvad der føles som en knude under huden dér, hvor lymfeknuderne er samlet.

Hvad er Lobulær?

Lobulær, (se lobus), inden for medicin som består af små lapper.

Hvorfor får man hårde brystvorter?

Stive brystvorter kan fremprovokeres af mange forskellige ting og er en hyppig gæst hos både mænd og kvinder. I 2016 opdagede en gruppe svenske forskere ved et tilfælde, at vi kan takke én helt specifik nervecelle for vores evne til at få stive brystvorter.

Hvorfor er mine brystvorter så følsomme?

Årsagerne til ømhed spænder vidt fra i forbindelse med menstruation til brystkræft. En del kvinder kan være bekymrede for, om det mon er brystkræft, men ømhed i brysterne er dog kun sjældent et symptom på dette. I mange tilfælde er årsagen helt ufarlig, og går over af sig selv.

Hvorfor vokser areola?

Når mælkeproduktionen begynder, vil kirtelcellerne producere mælk, som fylder alveolerne op, og som tømmes ud ved brystvorten. Kvinden kan have observeret, at området omkring brystvorterne (areola) er blevet større og mørkere.

Kan man have kræft uden at mærke det?

En kendt knude, der, forandrer sig, vokser eller ændrer form. Nye knuder eller hævelser. Knuder eller hævelser, der er nye eller forandrer sig, og er i brystet, testiklerne, armhulen, lysken eller på halsen. Knuder eller hævelser, der er nye eller forandrer sig, andre steder på kroppen.

Hvordan føles knude i armhule?

Når man er rask, er lymfeknuderne mindre end en ært. De er bløde, og typisk kan man ikke mærke dem. Bliver man syg, kan lymfeknuderne vokse sig større. De bliver hårde og ømme, og det vil ofte være muligt at mærke dem, for eksempel som en forstørret hård knude i armhulen, på halsen eller i lysken.

Hvorfor får man bylder under armene?

Dette er ofte i forbindelse med barbering eller ved motion. Ved motion sker der ofte friktion i de områder, hvor hud møder hud, altså de områder hvor man oftest finder HS. For at komplicere motion yderligere, kan sveden og det fugtige miljø også være årsag til udbrud.