Table of Contents:

 1. Hvornår må man ikke bruge kompressionsstrømper?
 2. Hvor længe holder kompressionsstrømper?
 3. Hvorfor bruger man kompressionsstrømper til ældre?
 4. Hvorfor løbestrømper?
 5. Er det sundt at gå med støttestrømper?
 6. Er Flystrømper og støttestrømper det samme?
 7. Hvem ordinerer støttestrømper?
 8. Hvad er formålet med støttestrømper?
 9. Hvem bruger kompressionsstrømper?
 10. Hvor stramt skal støttestrømper sidde?
 11. Kan støttestrømper være for stramme?
 12. Hvor ofte skal støttestrømper vaskes?
 13. Hvilken støttestrømpe skal jeg vælge?
 14. Hvad er Flystrømper?
 15. Hvem bevilger støttestrømper?

Hvornår må man ikke bruge kompressionsstrømper?

Personer med infektioner i huden, med væskende eksem eller andre væskende sår på benene med kompressionsstrømper bør heller ikke bruge støttestrømper. Om natten i sengen bruges støttestrømper og kompressionsstrømper normalt ikke.

Hvor længe holder kompressionsstrømper?

Praktisk information om påføring af kompressionsstrømpe Strømper bør som hovedregel tages af om natten, og de skal tages på, før du står op om morgenen. Strømperne bliver slidt ved brug og vask, og skal fornyes efter 6-8 måneder.

Hvorfor bruger man kompressionsstrømper til ældre?

Kompressionsstrømper øger blodcirkulationen og reducerer dermed trætheden og hævelserne i benene. Hvis man er stillesiddende i lang tid øges risikoen for hævede ben og blodpropper. Dette gælder ikke kun på flyveture, men også i forbindelse med bil- og togrejser.

Hvorfor løbestrømper?

Strømpen modvirker hævede fødder og underben, og gør det lettere for kroppen at komme af med affaldsstoffer i benene. Hvis du har problemer med sovende fødder, hævede fødder eller trætte ben på lange flyveture eller rejsedage, kan kompressionsstrømper også have en positiv effekt.

Er det sundt at gå med støttestrømper?

Støttestrømper til forebyggelse Støttestrømper bruges blandt andet til forebyggelse af blodpropper og åreknuder for eksempel hos gravide, men også til at reducere risikoen for blodpropper hos nyligt opererede eller sengeliggende patienter. Støttestrømper er nemme at få på.

Er Flystrømper og støttestrømper det samme?

Støttestrømper er til raske ben og er ikke så stramme. De benyttes forebyggende for at undgå hævelse og blodpropper i benene i forbindelse med stående arbejde og længere bil- og flyrejser. Ofte kaldes disse strømper også̊ flystrømper eller rejsestrømper.

Hvem ordinerer støttestrømper?

Kompressionsstrømper bliver ordineret af din læge og er en del af en specifik behandling. Det er altså noget helt andet end de såkaldte støttestrømper, der ofte bliver købt til en flyrejse eller til folk der sidder, står eller går meget.

Hvad er formålet med støttestrømper?

Støttestrømper kan bruges forebyggende af alle, mod hævelser i ben, trætte fødder og åreknuder. Kompressionsstrømper bruges ofte som en del af en behandling eller ved større problemer. Fælles for støtte- og kompressionsstrømper er, at de forbedrer blodcirkulationen fra ben og fødder til hjertet.

Hvem bruger kompressionsstrømper?

Kompressionsstrømper anvendes altid til forebyggelse af blodpropper i de dybe vener. Hvis lægen vurderer, at din lidelse er kronisk og kræver behandling, skal du bruge kompressionsstrømper, og du kan søge bevilling af strømperne hos din kommune.

Hvor stramt skal støttestrømper sidde?

Hvor stramt skal de sidde? Det er vigtigt, at dine kompressionsstrømper sidder stramt, hvis de skal yde den rigtige effekt. Det er bedst, hvis strømpen er mest stream omkring dine ankler, og trykket gradvist falder op mod knæet.

Kan støttestrømper være for stramme?

Kompressionsstrømper er svære at få på Kompressionstrømper er ofte fremstillet af elastiske tråde af naturgummi eller kunstgummi. De sidder meget stramt og kan være besværlige at få på.

Hvor ofte skal støttestrømper vaskes?

Strømperne skal vaskes hver dag vask dine kompressionsstrømper i hånden med vaskemiddel eller i vaskemaskine på 30 eller 40 grader. På den måde bevarer de deres kompression og bliver ved med at være bløde og smidige.

Hvilken støttestrømpe skal jeg vælge?

Vælg en støttestrømpe med eller uden tå En støttestrømpe med tå har den fordel, at den giver dig kompression helt ud i tæerne. Derudover ruller strømpen heller ikke i din sko. Så du får fuld udbytte af hele støttestrømpen. Ulempen ved at vælge en støttestrømpe med tå er, at dine tæer kan blive klemte.

Hvad er Flystrømper?

Flystrømper er en form for støttestrømpe som hjælper med at forebygge ubehagelige væskeophobninger og reducerer risikoen for blodpropper i benene ved lange flyvninger.

Hvem bevilger støttestrømper?

Hvis din læge vurderer, at din lidelse er kronisk og derfor ordinerer kompressionsstrømper, kan du søge om en bevilling hos kommunen. Normalt vil du få bevilget to par strømper om året.