Table of Contents:

  1. Kan man Sandspartle på gips?
  2. Hvad er Armeringstape?
  3. Hvilken spartelmasse skal bruges til gipsplader?
  4. Hvornår kan man male på spartel?
  5. Hvordan spartler man et hjørne?
  6. Hvilken spartelmasse til papirstrimmel?
  7. Kan man male direkte på spartel?

Kan man Sandspartle på gips?

3 OPGAVER MED SANDSPARTEL SANDSPARTEL TIL GIPSPLADER PÅ VÆGGE/LOFTER Sandspartel kan sagtens bruges til samlinger og huller i gipsplader. Husk dog at trykke en strimmel armeringstape ned i sandspartelmassen i gipspladesamlingerne for optimal styrke, inden du skraber den overskydende spartelmasse af.

Hvad er Armeringstape?

Armeringstape kaldes også armeringsbånd. Det bruges fx til samling af gipsplader, når du opsætter en gipsvæg, ligesom det også kan bruges til reparation af skader på vægge fx revner i vægge af beton og gips. Armeringstapen er selvklæbende og placeres over revnen eller samlingen og holder sammen på tværs.

Hvilken spartelmasse skal bruges til gipsplader?

Skal du spartle gipsvægge, kan du med fordel vælge en gipsbaseret spartelmasse, da den giver den stærkeste reparation.
  • At rulle spartelmassen på er en hurtig måde at påføre spartelmassen.
  • Selvom det hedder selvnivellerende spartelmasse, skal du selv hjælpe til med at fordele gulvspartelmassen.

Hvornår kan man male på spartel?

Når spartelmassen er tør, skal væggen slibes let så den fremstår jævn og glat. Fjern slibestøv med en blød kost eller en klud inde du begynder at male.

Hvordan spartler man et hjørne?

Til spartling af hjørner får du brug for to spartler. En mindre spartel, som kan gå ned i spanden og som du spartler med, samt en større spartel som du kan holde spartelmassen på mens du spartler. Brug en spartelmasse beregnet til papirremser. For eksempel er medium spartelmasse sædvanligvis for tørt.

Hvilken spartelmasse til papirstrimmel?

Anvendes til første spartellag til spartling af gipsplader med forsænkede kanter. Pres et godt lag spartelmasse ind over samlingen og ind imellem gipspladerne. Ilæg Knauf papirstrimmel i den våde spartelmasse.

Kan man male direkte på spartel?

Du kan i princippet spartle på en hvilken som helst overflade, bare den er bæredygtig. Det vil sige, at den skal sidde ordentlig fast. Derfor kan du godt spartle på tapet og glasvæv, men du skal sikre dig, at det ikke hænger løst. Hvis tapetet sidder løst, skal du fjerne det først.