Table of Contents:

  1. Hvor lang tid tager det at gro salat?
  2. Hvornår er salat klar til høst?
  3. Hvornår høster man salat?
  4. Hvor lang tid tager det at dyrke gulerødder?
  5. Kan man forspire salat?
  6. Hvornår kan man så på friland?
  7. Hvordan dyrkes feldsalat?

Hvor lang tid tager det at gro salat?

Salat kan spire allerede ved 4° C, men det tager mindst 10 dage. Vælg tidlige sorter med kort udviklingstid. Når jorden bliver varmere, tager det færre dage, og ved en jordtemperatur på 14-18° spirer salat i løbet af 4-5 dage.

Hvornår er salat klar til høst?

Når du skal tage frø fra salat, lader du bare nogle af planterne gå i blomst. På en dag med tørt vejr, – du ved, sådan en helt klar septemberdag med blå himmel og fuglekvidder – kan du høste frøene.

Hvornår høster man salat?

Eruca sativa har botanisk set intet med salat at gøre, men den spises som sådan. Den har en lækker, pebret og lidt nøddeagtig smag. Så frøene tyndt i rækker fra april til august. De spirer hurtigt, og snart kan du høste de første blade.

Hvor lang tid tager det at dyrke gulerødder?

De hurtigste gulerodstyper kan du høste allerede to måneder efter, at du har sået dem. Der er dog også nogle, der er væsentligt længere tid om at blive klar. De fleste gulerødder kan godt tåle at stå i jorden, selvom det er lidt frostvejr. Du kan derfor ofte bare lade gulerødderne være i jorden, til du skal bruge dem.

Kan man forspire salat?

Når du skal forspire salat om sommeren, skal du sætte spirebakkerne på et køligt sted og gerne i skyggen. I løbet af den næste uge vil spirerne kigge frem, og når de har fået 4-5 blade, er de klar til udplantning på friland. Det er en fordel at plante salat løbende, og du kan sagtens forspire hele sæsonen.

Hvornår kan man så på friland?

Begynd ikke at før jordtemperaturen er 8 grader. De forskellige grøntsager og krydderurter kræver forskellig jordtemperatur for at spire. Kartofter og radisser er noget af det første, der kan komme i jorden, mens planter som majs og agurker først skal sås i slutningen af maj eller starten af juni.

Hvordan dyrkes feldsalat?

Dyrkning: Vand, hvis sensommeren er tør. Feldsalat trives både i almindelig havejord og på mager, sandet jord, som egentlig er dens naturlige voksested. Feldsalaten behøver ikke gødning. Feldsalat vokser stille og roligt igennem den milde vinter, mens den går lidt i stå, når det er meget koldt.