Table of Contents:

  1. Kan man få en bøde hvis man ikke har cykelhjelm på?
  2. Er det ulovligt at cykle uden hjelm?
  3. Er hjelm påbudt på cykel?
  4. Hvad skal man have på under skihjelm?
  5. Hvilke bøder kan man få på cykel?
  6. Er det lovligt at køre uden cykelhjelm på el løbehjul?

Kan man få en bøde hvis man ikke har cykelhjelm på?

Men politikerne siger nej. En cykelhjelm mindsker risikoen for hovedskader med 50 procent, hvis uheldet er ude. Men især teenagere og voksne dropper at spænde hjelmen, når de hopper på cyklen. Man kan få en bøde for at køre uden hænder på styret, at bruge mobilen eller køre uden lys på cyklen, når det er mørkt.

Er det ulovligt at cykle uden hjelm?

SVAR. Nej, det er ikke et krav efter loven. Der er regler om, at børn under 6 år skal ledsages af en person, der er fyldt 15 år, og at en "cyklist skal under kørslen have begge fødder på pedalerne og mindst den ene hånd på styret".

Er hjelm påbudt på cykel?

Cyklistforbundet anbefaler, at både børn og voksne kører med cykelhjelm. Vi er imod at indføre tvungen brug af cykelhjelm. Hvis uheldet er ude, vil en cykelhjelm i mange tilfælde beskytte dit hoved.

Hvad skal man have på under skihjelm?

Det er normalt IKKE nødvendigt at have en hue på under skihjelmen. Moderne skihjelme er udstyret med isolerende stof/tekstil udfor ørerne og er typisk så godt isolerede, at du selv på kolde skidage kan klare dig uden ekstra hovedbeklædning.

Hvilke bøder kan man få på cykel?

Men vurderer politiet, at du ikke er i stand til at cykle forsvarligt, får du en bøde på 1.500 kr. Du kan ikke miste kørekortet, hvis du kører fuld på cykel....Det koster dig 1000 kroner i bøde:
  • Du kører over for rødt.
  • Du kører mod færdselsretningen.
  • Du overtræder ubetinget vigepligt.
  • Du cykler med håndholdt mobiltelefon.

Er det lovligt at køre uden cykelhjelm på el løbehjul?

Fra 1. januar 2022 blev det lovpligtigt at have hjelm på, når man kører på motoriseret løbehjul og andre små motoriserede køretøjer. Hvis du efter nytår skal ud og køre på et motoriseret løbehjul, et motoriseret skateboard eller et selvbalancerende køretøj, skal du huske at anvende en cykelhjelm.