Table of Contents:

  1. Hvor tit skal man vokse sine ski?
  2. Hvad koster det at få slebet ski?
  3. Hvordan skal skistøvler opbevares?
  4. Hvordan vokser man sine ski?
  5. Hvordan sliber jeg mine ski?
  6. Er der voks på nye ski?
  7. Hvor store skal langrendsski være?
  8. Hvad er en Deltasliber?
  9. Hvad er turski?
  10. Hvad betyder længden på ski?

Hvor tit skal man vokse sine ski?

Tør sålen og kanter med en klud hver dag. Voks skiene jævnligt, så beskytter du sålen. Skader på sål og kanter bør repareres omgående. Opbevar dine ski tørt og ikke for varmt.

Hvad koster det at få slebet ski?

Skiværksted
SkislibAlpinskiFreerideski 100mm i taljen og op
Standard-service225,-250,-
Pro-service m/diamant finish250,-275,-
Pro-service rep. sål* og diamant finish315,-350,-
*Ved meget ødelagt sål kan der forekomme et ekstra gebyr Hastegebyr: Dag til dag 25,- / 3 dage 15,- / 8 dage GRATIS.

Hvordan skal skistøvler opbevares?

Lad støvlerne tørre inden du sætter inderstøvlen tilbage i støvlen igen, spænd støvlen let så den holder sin form. Opbevar støvlerne tørt, ikke for varmt og godt gemt af vejen for mus og andre skadedyr, som vil elske at bo i en lun og blød skistøvle.

Hvordan vokser man sine ski?

Varm/smelt voksen på strygejernet og gnid nu den opvarmede skivoks på hele sålen af skiene. Flydende voks hældes blot på skien. Hvis muligt så smelt det på skien i en zig-zag bevægelse. Stryg sålen med rolige tag i skiens længderetning - ikke fra side til side.

Hvordan sliber jeg mine ski?

Her sliber du kun skien på side-kanten, så det kan du ret let gøre selv. Du kan købe en kantfil, som du skal bruge til at kantslibe din ski med. Mange modeller fylder ikke alverden, så du kan sagtens have den i lommen eller tasken, således du kan finslibe skienes kanter, mens du er i terrænet.

Er der voks på nye ski?

Man skal ikke vokse sine ski så ofte som man sliber dem. Skien skal vokses, når sålen er blevet tør. En tør sål føles ru og man kan også se det på farven. Den ser tør og grå/hvid ud.

Hvor store skal langrendsski være?

Længde på langrendsski og stave
PersonhøjdeSki klassiskStave
160 cm180/185 cm130 cm
165 cm185/190 cm135 cm
170 cm195/200 cm140 cm
175 cm200 cm145 cm

Hvad er en Deltasliber?

Trekantsliber, multisliber, slibemus eller deltasliber – alle de navne dækker over en slibemaskine med en trekantet slibesål, der er uundværlig, når der skal slibes i hjørner og på trange steder.

Hvad er turski?

Fjeldski. Nu skal vi snakke fjeldski, eller turski som de også nogle gange kaldes. Fjeldski er den type af ski som vi her hos Nordisk Friluftskompani beskæftiger os mest med, både privat men også når det gælder afholdelse af ture og kurser.

Hvad betyder længden på ski?

En generel tommelfingerregel, som du kan tage udgangspunkt i når du vælger længde på ski, lyder: Nybegynder på ski: Din højde minus 15 cm. angiver anbefalet skilængde på pisteski, og din højde minus 10 cm. angiver anbefalet skilængde på all-mountain ski.