Table of Contents:

 1. Hvad er sproglige greb?
 2. Hvad er en greb?
 3. Hvad er en Gentagelsesfigur?
 4. Hvad bruger man modsætninger til?
 5. Hvad betyder Rasmus Modsat?
 6. Hvad betyder kontrær synonym?
 7. Hvad betyder utallige?
 8. Hvad hedder tillægsordet mange i 3 grad?
 9. Hvad er Klangfigurer?
 10. Hvad gør en antitese?
 11. Hvorfor modsætninger?
 12. Hvad er en tretrinsraket?

Hvad er sproglige greb?

Greb #1 – Brug helt særlige ord for helt almindelige ting! Første sproglige greb er at bruge helt særlige ord for helt almindelige ting som f. eks. et møde. For hvis vi tager det første kryptiske ord i sætningen, så handler et touchpoint nemlig ikke om at røre.

Hvad er en greb?

Håndgreb – en måde at tage fat i eller manipulere noget med hænderne, herunder: Greb (sport) – fastholdelse af modstanderen i nogle kampsport-grene.

Hvad er en Gentagelsesfigur?

Gentagelsesfigurer (ord eller sætninger, der bliover gentaget med en eller anden hensigt for øje) Modsætningsfigurer (ord i samme tekst, der har modsatrettet betydning)

Hvad bruger man modsætninger til?

Antitese er en sammenligning af to forskellige elementer. Derfor har det automatisk den virkning, at modtageren bedre forstår forskellen på de to elementer. Udover at skabe klarhed er antitese også velegnet til at sætte tingene på spidsen, fx i debatterende tekster.

Hvad betyder Rasmus Modsat?

"Rasmus Modsat" er en person der som regel mener eller gør det modsatte af hvad andre mener eller gør.

Hvad betyder kontrær synonym?

Kontrær betyder omtrent det samme som Egenrådig.

Hvad betyder utallige?

som består af mange individer, genstande el. lign.

Hvad hedder tillægsordet mange i 3 grad?

Tillægsord
Tillægsords bøjninger
1. grad2. grad3. grad
flotflottereflottest
storstørrestørst
bangemere bangemest bange

Hvad er Klangfigurer?

Klangfigurer (ord, der har noget lydligt tilfælles, fx ord, der rimer, eller ordspil, hvor der 'leges' med ords stavemåde eller udtale)

Hvad gør en antitese?

Antitese betyder 'modsætning'. En antitetisk fremstilling (som man også kan kalde antitetisk design) er der tale om, når en tekst (en verbalsproglig (fx en skriftlig novelle), visuel (fx et maleri) eller audiovisuel (fx en reklamefilm)) i sin form eller i sit indhold åbenlyst bygger på modsætninger, på forskelle.

Hvorfor modsætninger?

I nogle historier bruges modsætninger til at beskrive forskellen på miljø og omgivelser. Dette er vigtigt for, at vi kan få en følelse af, hvordan hovedpersonen har det, i de omgivelser personen møder.

Hvad er en tretrinsraket?

Tretrinsraketten er et af de virkemidler, langt de fleste skribenter her i huset har stiftet bekendtskab med. Det er enkelt, effektivt og håndgribeligt. Det opstår, når man nævner tre elementer ad gangen, som tilsammen danner en enhed bestående af tre led. Eller helt enkelt: Du remser tre ting op.