Table of Contents:

  1. Hvad kendetegner skimmelsvampe?
  2. Kan man vaske fugt væk?
  3. Hvordan konstateres skimmelsvamp?
  4. Hvordan er skimmelsvampe opbygget?
  5. Hvornår kommer der skimmelsvamp?

Hvad kendetegner skimmelsvampe?

Skimmelsvampe kan se ud på rigtig mange forskellige måder: skjolder, sorte pletter, små pelsede områder der er sorte, hvide, grå, grønne eller endda lyserøde. Nogen gange kan de have samme farve som det sted, de vokser, eller dække i så tyndt et lag, at de er svære at få øje på.

Kan man vaske fugt væk?

Du kan hurtigt gøre noget ved problemet. Der findes en række midler på markedet, såsom Klorin eller Rodalon. Der findes også andre rengøringsmidler, der desinficerer, og så er der Protox og Hysan, som er skimmeldræbende midler. Skrub grundigt, hvor det er nødvendigt for at få al skimmelvæksten af.

Hvordan konstateres skimmelsvamp?

Hvordan opdager du skimmelsvamp? Du skal selvfølgelig altid se med bekymrede øjne på mørke steder og pletter på dine vægge og gulve. Men også på loftet og ved/på dine vinduer kan der være mørke områder, som ligner mug – men faktisk er skimmelsvamp.

Hvordan er skimmelsvampe opbygget?

Skimmelsvampe består af svampetråde, hyfer, der vokser på eller ind i substratet. Hyferne, der kun er nogle få μm brede, kan vokse ud til synlige kolonier, hvis der er næring til stede. Skimmelsvampene tilhører gruppen fungi imperfecti pga. manglen på frugtlegemer og kønnet formeringscyklus.

Hvornår kommer der skimmelsvamp?

Skimmelsvampen formerer sig ved hjælp af sporer. Sporerne findes i luften i middelstor mængde fra maj til juni og igen fra oktober til november og i store mængder fra august til september. Skimmelsvampens sporer vil derfor komme ind i boligen, når du lufter ud.