Table of Contents:

  1. Hvordan fejer man fugesand?
  2. Hvorfor synker fliser?
  3. Hvad er bedst stenmel eller fugesand?
  4. Hvor meget sand mellem fliser?
  5. Hvordan løfter man fliser?
  6. Hvordan knækker man knæk fliser?

Hvordan fejer man fugesand?

Fej kun tørt fugesand i fugerne Fugerne bliver hurtigst fyldt op, hvis du fejer fugesandet i diagonalt på fugerne. Når de er fyldt op, skal belægningen fejes helt ren og køres over med en pladevibrator. Pladevibratoren sørger for at ryste fugesandet ordentligt på plads, så du er sikker på, at fugerne bliver fyldt op.

Hvorfor synker fliser?

Sten der tilter, og områder der synker. Sådan ser en lang række stenterrasser eller indkørsler ud. Vand, myrer og mosegrise er nogle af synderne, når fliserne kommer på afveje, og der opstår en lunke, eller belægningen bliver ujævn.

Hvad er bedst stenmel eller fugesand?

Det der er fordel ved at bruge stenmel til fugning ved flisearbejde er, at fugen bliver rigtig hård, så ukrudt har svært ved at sætte sig i fugerne. Et bedre produkt end strandsand og fugesand.

Hvor meget sand mellem fliser?

En tommelfingerregel siger at der skal bruges ca. 3 kg fugesand pr. kvadratmeter belægning, men med de små belægningssten vil der være flere fuger end med de store betonfliser.

Hvordan løfter man fliser?

Vær forsigtig når du løfter fliserne væk fra terrassen, og skån ryggen ved at gå ned i hug og brug lårmusklerne til at skubbe dig op.

Hvordan knækker man knæk fliser?

Læg flisen på 2 lægter på en plan flade. Lige over fugen lægges et stykke fladjern. Med en tung hammer slås på jernet med hårde, faste slag. Herefter deler stenen sig i to stykker og er klar til brug.