Table of Contents:

 1. Hvor ofte skal man vande et pengetræ?
 2. Hvorfor taber mit pengetræ bladene?
 3. Hvordan ser et pengetræ ud?
 4. Hvorfor hænger mit paradistræ?
 5. Hvordan passes et paradistræ?
 6. Hvorfor bliver sukkulenter røde?
 7. Hvor meget vand skal sukkulenter have?
 8. Hvordan passer jeg mit paradistræ?
 9. Hvordan redder man en sukkulent?
 10. Kan sukkulenter tåle sol?
 11. Kan sukkulenter stå ude?

Hvor ofte skal man vande et pengetræ?

Hvor meget vand skal en pilea have? Som tommelfingerregel skal din pilea vandes, når de øverste 3-4 cm jord er tørre. Den har altså bedst af ikke at tørre helt ud mellem vandingerne.

Hvorfor taber mit pengetræ bladene?

Det er naturligt for planter at miste ældre blade, men hvis der er tale om mere end bare lidt gamle blade kan det være en indikator for at der er et problem. Paradistræet er tilbøjeligt til at tabe blade hvis det mangler vand, men at lade planten stå med rødderne i vand er også en stensikker måde at tage livet af den.

Hvordan ser et pengetræ ud?

Blomsterne er hvide, lyserøde. De vil gerne have et godt dræn og jord der er blandet med sand og små sten. Du kan også bruge kaktus jord. Paradistræ skal ikke have meget, da det jo er en sukkulent.

Hvorfor hænger mit paradistræ?

Hvis Paradistræet begynder at smide sine blade eller bladene begynder at hænge og blive brune så kan det være tegn på overvanding. Det er også en god ide at fjerne løse blade så de ikke ligger i pottejorden og rådner. Hvis planten begynder at blive rynket i bladene så er det et tegn på undervanding.

Hvordan passes et paradistræ?

Træet kan stå hvor som helst, men står bedst i sol. Vandes jævnt og gødes om sommeren, hvis man ønsker vækst. Meget sparsom vanding om vinteren og ingen gødning. Paradistræet kan overleve ret lave temperaturer, men det tåler absolut ikke frost.

Hvorfor bliver sukkulenter røde?

Det er forskelligt fra art til art, præcis hvor stor en mængde lys, de har godt af - men de fleste vil foretrække indirekte sollys. Hvis du placerer din sukkulent i fuld sol hele dagen, kan bladene blive skoldede og svedne - og får planten derimod for lidt lys, vil den hurtigt blive tynd og bleg at se på.

Hvor meget vand skal sukkulenter have?

Kaktusser og sukkulenter har det bedst, hvis de får lov til at tørre ud mellem hver vanding. Det er derfor bedre at vande planten ordentligt igennem én gang om ugen, end at vande kaktussen lidt hver dag.

Hvordan passer jeg mit paradistræ?

Træet kan stå hvor som helst, men står bedst i sol. Vandes jævnt og gødes om sommeren, hvis man ønsker vækst. Meget sparsom vanding om vinteren og ingen gødning. Paradistræet kan overleve ret lave temperaturer, men det tåler absolut ikke frost.

Hvordan redder man en sukkulent?

Alt du skal gøre er at fjerne et blad, placere det ovenpå fugtig jord og vande cirka en gang om ugen. Efter nogen tid vil der komme nye rødder og små, fine planter frem.

Kan sukkulenter tåle sol?

Lys. Kaktus og sukkulenter kommer fra områder med meget sol. Det er derfor vigtigt at give planterne meget lys. Planterne kan sagtens tåle at stå i en sydvendt vindueskarm eller en havestue.

Kan sukkulenter stå ude?

De kan stå ude hele sommeren – helt hen til frosten sætter ind. Solen er sukkulentens ”bedste ven” – de trives rigtig godt på en solrig plads og bliver kun smukkere uge for uge.