Table of Contents:

  1. Kan man spise bønner fra dåse?
  2. Hvordan laver man sorte bønner?
  3. Kan man koge bønner uden at lægge dem i blød?
  4. Kan kikærter spises direkte fra dåsen?
  5. Kan kikærter koges uden iblødsætning?
  6. Kan man koge kikærter uden at lægge dem i blød?
  7. Hvordan sætter man bønner i blød?

Kan man spise bønner fra dåse?

Du kan også få kidney bønnerdåse. De skal ikke sættes i blød eller koges, men skal skylles og varmes grundigt igennem. Kidney bønner har en melet konsistens. Brug dem for eksempel til Chili con carne, sammenkogte retter og salater.

Hvordan laver man sorte bønner?

Sæt bønnerne i blød i mindst 10-12 timer. Kog dem i nyt, friskt vand i cirka 1 time. Brug dem i salater, supper og gryderetter eller til bønnemos i mexicansk tortilla.

Kan man koge bønner uden at lægge dem i blød?

Og hvis man ikke har tid til at udbløde dem? Så koger man dem, som de er, siger hun. »Det kan godt betale sig at bløde dem ud, men man kan sagtens sætte dem over med koldt vand fuldstændig uden udblødning.

Kan kikærter spises direkte fra dåsen?

Du kan også få kikærterdåse. De skal ikke sættes i blød eller koges, men skal skylles og varmes grundigt igennem. Kikærter har en nøddeagtig smag og en fast konsistens. Brug dem til hummus, falafel og salater og couscous.

Kan kikærter koges uden iblødsætning?

Sådan bruger du bælgfrugter i din madlavning De kan godt koges direkte (dvs. uden iblødsætning), men kogetiden bliver betragtelig mindre, hvis frøene er udblødte. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du sætter bælgfrugter i blød i koldt vand og på køl. Brug forholdet 1 dl frø til 3 dl vand.

Kan man koge kikærter uden at lægge dem i blød?

Det er ikke nok at lade kikærter stå i blød, inden man spiser dem, siger ernæringseksperten. Hvis man bruger bønner i sin madlavning, så er man også godt klar over, at de skal stå i blød og koges, inden man bruger dem i fx en salat.

Hvordan sætter man bønner i blød?

Bønner og kikærter skal udblødes i mindst 8 timer (linser, mungbønner og gule ærter skal ikke udblødes). Lad bønnerne stå i rigeligt vand, evt. natten over. Kog bønnerne i nyt vand 25-50 minutter afhængig af sorten.