Table of Contents:

  1. Hvor mange tangenter har et normalt klaver?
  2. Er keyboard og klaver det samme?
  3. Hvor mange hvide tangenter har et klaver?
  4. Hvor mange tangenter skal der være på et keyboard?
  5. Hvad hedder tangenterne på et keyboard?

Hvor mange tangenter har et normalt klaver?

For eksempel har et fuldt udstyret klaver 88 tangenter, mens der fås keyboards med helt ned til under 30 tangenter. Hvis din interesse går i retning af klassisk musik, skal du mindst gå efter et (el-)klaver med 76 tangenter - men helst 88!

Er keyboard og klaver det samme?

Et keyboard har meget lette tangenter, er som regel mindre og har færre tangenter end de 88, der er standarden på klaveret. De har også to vidt forskellige funktioner.

Hvor mange hvide tangenter har et klaver?

Først og fremmest er det vigtigt at forstå, at der kun er 12 forskellige toner – eller tangenter – på klaveret. Der er 7 hvide tangenter – og der er 5 sorte tangenter. Hvis du kigger efter vil du opdage at klaviaturet er opdelt i grupper af tangenter.

Hvor mange tangenter skal der være på et keyboard?

Hvis du spiller elektronisk musik, har du ikke brug for ret mange tangenter, men hvis du skal spille klassisk musik, så bør du som minimum have 76 tangenter. Tangent modstand/Action: når du begynder at kigge nærmere på keyboards, vil du opleve at der er forskel på tangenternes modstand.

Hvad hedder tangenterne på et keyboard?

De hvide tangenter kaldes stam-toner – og har navn efter alfabetet (tonen h på dansk – hedder b på engelsk). De sorte tangenter får deres navn fra en af de to stamtoner ved deres side. Derfor har de sorte tangenter to navne.