Table of Contents:

  1. Hvad koster en billet til rummet?
  2. Hvordan flyver man til Mars?
  3. Hvor langt er der fra Solen til Mars?
  4. Hvad koster det at sende et kilo ud i rummet?
  5. Hvor langt er der til den nærmeste stjerne?

Hvad koster en billet til rummet?

Når de første kommercielle rejser med Virgin Galactic efter planen sætter kurs mod rummet i løbet af 2022, bliver billetprisen dog noget højere. I går oplyste selskabet, at det åbner for billetsalget på torsdag, men nu til en pris fra 2,8 millioner kroner per sæde.

Hvordan flyver man til Mars?

Rumfartøjet hedder Starship, og allerede fra 2024 skal astronauter rejse med det til Mars og begynde at konstruere en base på planeten. Sådan lyder ambitionen fra Elon Musk, grundlæggeren af det amerikanske rumfartsfirma SpaceX, som præsenterede en prototype af Starship i september 2019.

Hvor langt er der fra Solen til Mars?

Mars (planet)
Mars
Afstand til Solen (massecenter)Min. 2 km Maks. 2 km
Halve storakse2 km
Halve lilleakse2 km
Excentricitet3

Hvad koster det at sende et kilo ud i rummet?

I dag koster det NASA i gennemsnit 130.000 kroner pr. kg gods, agenturet sender i rummet, mens kg-prisen hos de private rumfartsselskaber kan komme helt ned omkring 32.000 kroner.

Hvor langt er der til den nærmeste stjerne?

Jordens nærmeste stjerne, bortset fra Solen, er Proxima-centauri på den sydlige halvkugle (den ligger i stjernebilledet Centaurus). Afstanden er 4,365 lysår, dvs. det tager lyset 4,3 år at nå os. Det giver en afstand på 4, m (1016 betyder, at der er 16 cifre i tallet) radius er 0,145 gange solens radius.