Table of Contents:

  1. Hvad er et tilsætningsstof?
  2. Hvilke tilsætningsstoffer er der?
  3. Hvad er det der gør Tartrazin til et Azofarvestof?
  4. Hvad er E325?
  5. Hvad er mono og diglycerider af fedtsyrer?
  6. Hvad farve er Tartrazin?

Hvad er et tilsætningsstof?

Tilsætningsstoffer er stoffer, der tilsættes fødevarer, for at forlænge holdbarhed (konservering), hæmme bakterie- og svampevækst og hindre fødevaren i at mugne.

Hvilke tilsætningsstoffer er der?

En anden årsag til de manglende numre er, at der skal være plads til at tilføje nye tilsætningsstoffer indenfor de kategorier, tilsætningsstofferne er inddelt i:
  • Farvestoffer E 100-199.
  • Konserveringsstoffer E 200-299.
  • Antioxidanter E 300-399.
  • Konsistensmidler E 400-499.
  • Smagsforstærkere E 620-640.
  • Sødestoffer E ​​950-967.

Hvad er det der gør Tartrazin til et Azofarvestof?

Nogle E-numre mistænkes for at kunne give allergi Det gælder for eksempel det gule farvestof Tartrazin, der er et azofarvestof og har E-nummer E 102. Desuden kan du risikere at blive urolig og hyperaktiv, hvis du spiser fødevarer med azofarvestoffer. De 6 azofarvestoffer er mistænkt for at kunne give allergi.

Hvad er E325?

Surhedsregulerende stoffer (E325-E385)

Hvad er mono og diglycerider af fedtsyrer?

E 471 Mono- og diglycerider af fedtsyrer Der er tale om emulgatorer, som bruges i en række forskellige levnedsmidler, men stofferne bruges også til tider som konserveringsmiddel til brød. Det skal ikke oplyses på varedeklarationen om et tilsætningsstof har vegetabilsk eller animalsk oprindelse.

Hvad farve er Tartrazin?

Farvestoffer E 100-199
​E-nr.NavnFormål/ funktion
E 100Curcumin (gurkemejefarve)Rød, gul eller orange farve
E 1 E 1Tartrazin Azorubin Ponceau 4R Allura Red
E 120Carminer
E 132IndigotinBlå farve