Table of Contents:

 1. Hvad betyder ordsproget kærlighed gør blind?
 2. Hvad betyder det at være hengiven?
 3. Er kærlighed navneord?
 4. Hvad betyder kærlighed for mennesker?
 5. Hvad betyder kærligheden kan flytte bjerge?
 6. Hvad betyder den man elsker tugter man?
 7. Kan kærlighed overvinde alt?
 8. Hvad betyder humørsyg?
 9. Hvad betyder det at være føjelig?
 10. Hvad er kærlighed filosofi?
 11. Hvad er definitionen af kærlighed?
 12. Hvad forbinder man med kærlighed?
 13. Hvordan beskriver man kærlighed?

Hvad betyder ordsproget kærlighed gør blind?

Alle kender udtrykket ”Kærlighed gør blind” – ment i en negativ betydning. Du siger det, når du taler om nogen, du ikke mener, passer sammen, når en veninde tænker bedre om hendes udkårne, end du gør, eller når du mener, hun er så forelsket, så hun slet ikke ser alle hans fejl, du har lagt mærke til.

Hvad betyder det at være hengiven?

(til hengiven; jf. Ergivenhed) 1) til hengiven 1. 1.1) til hengiven 1.1; især (relig.): føjelighed, lydighed (under guds villie, skæbnens tilskikkelser); ofte i udtr.

Er kærlighed navneord?

Substantiver er ord der betegner levende væsener, ting og begreber. De kan inddeles i fælleskønsord (de ord man kan sætte en foran, fx en stol, stolen) og intetkønsord (de ord man kan sætte et foran, fx et bord, bordet): kvinde, dreng, hund, demokrati, hus, bord, stol, kærlighed, barndom, bilisme, internet.

Hvad betyder kærlighed for mennesker?

Kærlighed er et begreb, der dækker over et væld af forskellige følelser. Fra dyb, livsvarig og betingelsesløs hengivenhed – til en mild form for sympati uden den store dybde og varighed. Kærlighed kan få os til at gå i døden, og kærlighed kan få os til at føle, at vi lever.

Hvad betyder kærligheden kan flytte bjerge?

Kærligheden kan flytte bjerge. Er du forelsket, kan du klare det meste.

Hvad betyder den man elsker tugter man?

Betydning: Hvis man konstant er efter en anden person, er det i bund og grund kun fordi man holder af personen.

Kan kærlighed overvinde alt?

Men kærlighed kan ikke overvinde alt. Enten er det der, eller også er det der ikke. Kærlighed er ikke en kamp eller en konstant kilde til smerte. Når et forhold løber ud i sandet og bliver et stort ansvar, er det vigtigt at åbne øjnene og stoppe og se, om vi er på den rigtige vej.

Hvad betyder humørsyg?

Humør-syge, en. (især talespr.) gnaven ell. nedtrykt (sjældnere: brat skiftende) sindstilstand (især hos kvinder).

Hvad betyder det at være føjelig?

Føjelig betyder omtrent det samme som bøjelig.

Hvad er kærlighed filosofi?

Kærlighed er altså følelser, intense følelser, men ikke én følelse. Snarere er kærlighed et ganske varieret felt af varme følelser, hvori lysten til at være sammen med en anden person er gennemgående. De varme følelser er ikke kun behagelige, men spænder fra lykke til lidelse.

Hvad er definitionen af kærlighed?

Kærlighed er et komplekst begreb, men i daglig tale forstås den som en varm inderlig følelse af hengivenhed og respekt over for en anden.

Hvad forbinder man med kærlighed?

Derfor bruges ordet ofte også i en kristen kontekst. Filía er den kærlighed, man føler for en ligestillet person, for et familiemedlem eller en ven. Måske en form for respekt. Storgé er den kærlighed, som forældre og børn kan føle for hinanden.

Hvordan beskriver man kærlighed?

Når du føler kærlighed, har du lyst til at vende tilbage til de andre aktiviteter og områder i livet: venner, familie, arbejde og studie for eksempel sammen med med din partner. Du har en oplevelse af tryghed og samhørighed med din partner – men på en langt roligere måde, end under forelskelsen.”