Table of Contents:

  1. Kan visdomstand være farligt?
  2. Hvor lang tid har man smerter efter fjernelse af visdomstand?
  3. Hvor hurtig heler en visdomstand?
  4. Hvornår kan man spise normalt efter fjernelse af tænder?
  5. Kan betændelse i visdomstand gå væk af sig selv?
  6. Hvor længe gør visdomstand ondt?

Kan visdomstand være farligt?

Visdomstænder skal ikke altid fjernes, men din tandlæge vil ofte anbefale at få den fjernet, hvis et af følgende problemer er til stede: Hvis visdomstanden er svær at holde ren, og der hyppigt ses betændelse og hævelse af tandkødet. Hvis der er caries i visdomstanden eller nabotanden.

Hvor lang tid har man smerter efter fjernelse af visdomstand?

Smerterne varer ca. 1 uge. Smerter kan forekomme de første dage efter operationen. Smertestillende tabletter, 1 stk.

Hvor hurtig heler en visdomstand?

Det er helt normalt og vil fortage sig i løbet af 3-4 dage. Vokser hævelsen i mere end to dage efter fjernelse af tanden, bør du henvende dig til din tandlæge for kontrol. Når en tand er fjernet, skal såret have ro. Du skal derfor tage den med ro og undgå at være fysisk aktiv det første døgn efter tandudtrækningen.

Hvornår kan man spise normalt efter fjernelse af tænder?

Undgå varm mad og varme drikke på selve behandlingsdagen, da varme kan øge risikoen for efterblødning. Det første døgn er det bedst at indtage kold, halvflydende eller flydende kost. Herefter kan man spise normalt, men bør undgå at tygge i den behandlede side.

Kan betændelse i visdomstand gå væk af sig selv?

Hvis der kun er tale om en mild betændelse, kan det være tilstrækkeligt, at tandlægen skyller under slimhinden og hjælper dig med at forbedre mundhygiejnen i området. Er betændelsen mere omfattende, kan det være nødvendigt at give antibiotikum og smertestillende medicin som supplement til skylning.

Hvor længe gør visdomstand ondt?

Når bedøvelsen er gået væk vil de fleste opleve smerter og ømhed. Du får en recept på smertestillende medicin. Smerterne topper typisk efter 2 dage, fordi tandkødet omkring såret er hævet, som en del af den naturlige helingsproces. Det er normalt, at hævelsen breder sig ud i kinden.