Table of Contents:

 1. Hvad hedder en soldat i søværnet?
 2. Hvilke skibe har den danske flåde?
 3. Hvad er den laveste Officersgrad i Søværnet?
 4. Hvad hedder de danske fregatter?
 5. Hvorfor har Danmark ingen ubåde?
 6. Hvad hedder oldtidens krigsskibe?
 7. Hvilke fregatter har Danmark?
 8. Hvilken rang er officer?
 9. Hvad svarer til major i Søværnet?
 10. Hvilke skibe har Søværnet?
 11. Hvor holder Søværnet til?
 12. Hvor mange fregatter har Danmark?

Hvad hedder en soldat i søværnet?

En militær rang er et rangtrin i en militær organisation. Der skelnes mellem officerer, underofficerer og menige (hvervede eller værnepligtige) soldater....Danmark.
HærenFlyvevåbnetSøværnet
Overkonstabel 1. gradFlyverspecialistMarinespecialist
OverkonstabelFlyveroverkonstabelMarineoverkonstabel

Hvilke skibe har den danske flåde?

De danske ASW-fregatter af Absalon-klassen har en tonnage på 6.300 tons, og de er 137 meter lange og 19,5 meter brede. De har blandt andet Harpoon-missiler, Sea Sparrow-missiler og anti-ubådstorpedoer om bord. Derudover kan skibene operere og garagere to Sea Hawk Helikoptere pr. enhed.

Hvad er den laveste Officersgrad i Søværnet?

Sekondløjtnant. Er den laveste officersgrad i forsvaret og blev i 2009 genindført på de nye officersuddannelser i Danmark, dog ikke i Søværnet. Man opnår graden sekondløjtnant i forbindelse med GRO1, hvilket er grunduddannelse for officerer modul 1.

Hvad hedder de danske fregatter?

Iver Huitfeldt-klassen er en klasse af fregatter bygget til den danske flåde, Søværnet. Iver Huitfeldt-klassen er opkaldt efter den dansk-norske søhelt Ivar Huitfeldt. Fregatterne af Iver Huitfeldt-klassen afløste korvetterne af Niels Juel-klassen, der udgik af flådens tal i 2009.

Hvorfor har Danmark ingen ubåde?

De nuværende danske undervandsbåde er alle bygget i løbet af 60'eme og vil i løbet af det næste årti udgå af flådens tal. Ubådene vil til den tid ikke kun være slidt op, men også både taktisk og teknisk forældet og ude af stand til at leve op til de krav, som vil blive stillet til moderne undervandsbåde.

Hvad hedder oldtidens krigsskibe?

En pentekonter, (græsk: πεντηκόντορος, 50-årer), var et græsk krigsskib fra antikken. De 25 årer på hver side var oprindeligt anbragt på en enkelt række, men blev senere udviklet til en udgave med to rækker. Skibet blev erstattet med trieren som det vigtigste krigsskib.

Hvilke fregatter har Danmark?

Iver Huitfeldt-klassen er en klasse af fregatter bygget til den danske flåde, Søværnet. Iver Huitfeldt-klassen er opkaldt efter den dansk-norske søhelt Ivar Huitfeldt. Fregatterne af Iver Huitfeldt-klassen afløste korvetterne af Niels Juel-klassen, der udgik af flådens tal i 2009.

Hvilken rang er officer?

En officer (fra fransk officier, embedsmand) er en leder i militæret, der har højere rang end befalingsmændene i sergentgruppen, også kaldet underofficerer (korporal, sergent, oversergent, seniorsergent).

Hvad svarer til major i Søværnet?

Majorgraden svarer til orlogskaptajn i Søværnet, til en Squadron Leader i RAF (også selvom vedkommende ikke leder en eskadrille) og en commandant i den franske hær (da major på fransk svarer til en chefsergent). Majoren bestrider typisk en stilling som næstkommanderende i en bataljon/artilleriafdeling.

Hvilke skibe har Søværnet?

Søværnets sejlende enheder er inddelt i 3 eskadrer og 9 divisioner.
 1. Eskadre. Inspektionsskibet Vædderen fra 1. Eskadre. Division 11. Fire inspektionsskibe af Thetis-klassen: ...
 2. Eskadre. Det fleksible støtteskib Absalon fra 2. Eskadre. Division 21. ...
 3. Eskadre. Division 31. Seks patruljefartøjer af Diana-klassen (Mk II): P520 Diana.

Hvor holder Søværnet til?

Til sammen dækker de alt fra de kystnære danske bugter og stræder, Nordatlanten med støtte til Færøerne og Grønland, og internationale missioner i resten af verden.

Hvor mange fregatter har Danmark?

Skibene skal dog løse andre opgaver end de tre søsterskibe af ”Iver Huitfeldt”-klassen. Søværnet har netop omklassificeret de to fleksible støtteskibe ”Absalon” og ”Esbern Snare”, så de to krigsskibe nu er at regne som fregatter. Dermed er Danmark med et penselstrøg gået fra at have tre til nu at have fem fregatter.