Table of Contents:

  1. Hvad er senatet i Romerriget?
  2. Hvor lang tid kan man sidde som præsident i USA?
  3. Hvad hedder kongresbygningen i USA?
  4. Hvad er en kongres?
  5. Hvad er et senat?
  6. Hvad var den romerske republik?

Hvad er senatet i Romerriget?

Senatet (latin: Senatus) var en rådgivende forsamling af stor betydning for både Den romerske Republik og Det romerske Kejserrige. Ordet senat ældsteråd. er afledt af det latinske ord senex ("gammel mand" eller "ældste").

Hvor lang tid kan man sidde som præsident i USA?

Præsidenten og vicepræsidenten vælges på en fælles kandidatliste. Præsidenten kan samlet være ved magten i 10 år, da personen kan genvælges én gang plus det er tilladt at have siddet som præsident i op til en halv periode inden man bliver valgt første gang hvis den tidligere præsident har måttet gå af før tid.

Hvad hedder kongresbygningen i USA?

United States Capitol fungerer som sæde for USA's Kongres, den lovgivende gren af USA's føderale regering. Bygningen er beliggende stik øst-vest vendt og er placeret i Washington DC på toppen af Capitol Hill i den østlige ende af thr National Mall.

Hvad er en kongres?

En Kongres el. engelsk Congress er betegnelse for et møde eller en faglig sammenkomst af en bred variation af fagfolk, politikere eller videnskabsmænd. I en lang række lande betegnes landets lovgivende forsamling med betegnelsen Kongres, Congress, Congreso, Kongreso, el. lign.

Hvad er et senat?

Senat, fra latin senatus, betyder et ældsteråd, afledt af ordet senex (gammel mand). Ordet blev oprindelig brugt om den fornemste rådsforsamling i oldtidens Rom.

Hvad var den romerske republik?

Republikken Rom eksisterede fra 509 f.v.t. og blev et kejserrige fra år 27 f.v.t. I 476 faldt den vestlige del af det romerske rige, mens den østlige del bestod helt frem til 1453.