Table of Contents:

  1. Hvem spiser fugleæg?
  2. Hvilken fugl har lagt ægget?
  3. Hvor meget vand skal der i en rugemaskine?
  4. Hvem spiser solsortens æg?
  5. Hvilke dyr spiser æg?
  6. Hvordan ser Musvittens æg ud?
  7. Hvem spiser Solsorteæg?
  8. Hvad skal fugtigheden være i en rugemaskine?
  9. Hvordan laver man en rugemaskine?

Hvem spiser fugleæg?

Hvis ægget er blevet spist af en anden fugl – f. eks. en kragefugl eller en måge – så vil der være hakket hul i siden af det. Husskaden er en småfuglenes fjender, fordi den stjæler deres æg.

Hvilken fugl har lagt ægget?

Hvilken fugl er der tale om, spørger Kaja og Johs. Bengtsson, Hobro. Det er en musvit, der har lagt de æg, I har fundet. Musvitten er vores største mejse og sammen med bl.

Hvor meget vand skal der i en rugemaskine?

FUGTIGHED I RUGEMASKINE/RUGEREGLER Tørrugning – her tilføres ikke fugt under de første 18 døgn af rugningen og den relative fugtighed er mellem 20-35%. Der skiftes til klækning og fugtigheden øges til 65-70%.

Hvem spiser solsortens æg?

Men rotter, mink og ilder/mår kan. Og egern, skader eller krager kan.

Hvilke dyr spiser æg?

Husmår kan også finde på at søge føde i hønsehuse. Her vil husmåren sjældent gå efter hønsene selv men i stedet efter deres æg. Husmår elsker nemlig æg.

Hvordan ser Musvittens æg ud?

Musvit-hunnen lægger sit første kuld æg i april eller maj måned. Hun lægger mellem 5 og 11 hvide æg med røde pletter i reden. Hunnen ruger på æggene 13 – 14 dage, før de klækkes. Det er kun hunnen der ruger.

Hvem spiser Solsorteæg?

Men rotter, mink og ilder/mår kan. Og egern, skader eller krager kan. Men sådan er det, det er naturens uorden.

Hvad skal fugtigheden være i en rugemaskine?

- Temperaturen skal være 101° F (38,5° celsius). Fugtigheden skal de første 24 dage holdes på 55% (sprøjt æggene med varmt vand, hvis det er nødvendigt for at holde 55% fugtighed). - Æggene vendes to gange dagligt og skal afkøles én gang om dagen i ca. 15 minutter.

Hvordan laver man en rugemaskine?

Idéen er at man har en isoleret kasse som man varmer op til fjerkræsmavetemperatur, samt sørger for at der er den rette fugtighed til stede, ved hjælp af en skål vand. For at imitere en høne/and/gås/lignende fjerkræ skal æggene vendes jævnligt og jeg har læst flere steder at de må hverken være for lidt eller for meget.