Table of Contents:

 1. Hvad er en karkasse?
 2. Hvad er Seal dæk?
 3. Hvor meget slid på dæk?
 4. Hvad er Slidbanedæk?
 5. Hvilke dæktyper findes der?
 6. Hvordan måler man slidbanen på dæk?

Hvad er en karkasse?

Karkasse: Den inderste del af dækket. Karkassen beskytter dækket og indeholder luft. Den fungerer som en indre slange. Det er luften og ikke dækket, der bærer belastningen. Det er derfor at dæktrykket er så vigtigt.

Hvad er Seal dæk?

Seal-dæk er ligeledes en nyere opfindelse. Det er dæk, som har et ekstra botyl-lag indvendigt i dækket (botyl er det, man laver slanger af). Får man fx et søm op i et af sine seal-dæk, trækker man det blot ud – så lapper dækket så at sige sig selv.

Hvor meget slid på dæk?

Hvad er bilens minimum dækmønster? Lovkravet siger at minimum dækmønster er 1,6 mm., på sommerdæk, men for ens egen sikkerhed anbefaler vi, at du skifter dine dæk når der er 3 mm.

Hvad er Slidbanedæk?

Slidbanedæk (også kaldet regummirerede dæk) er dæk, hvor man genbruger grundkonstruktionen i dækket og sætter nye slidbaner (dvs. selve mønsterdelen) på. De nye slidbaner sættes på ved en proces, der kaldes vulkanisering. Vi anbefaler ikke, at du kører på regummirerede slidbanedæk.

Hvilke dæktyper findes der?

Hvis du vælger de korrekte dæk, kan du være sikker på, at din bil vil have fantastiske køreegenskaber og godt træk.
 • Sommerdæk. ...
 • Vinterdæk. ...
 • Helårsdæk. ...
 • SSR dæk (forsæt 80 km på det punkterede dæk) ...
 • 4x4-dæk lastbiler.

Hvordan måler man slidbanen på dæk?

Hurtige fakta: Sådan tjekkes dækmønster-dybde Hvis du har en dækmønster-måler, sætter du metalpinden ind i rillen og skubber måleren ned, til kraven flugter med slidbanens top. Oversiden på måleapparatet angiver dækkenes mønsterdybde.