Table of Contents:

 1. Hvor langt ned skal hindbær beskæres?
 2. Hvornår skal man klippe brombærbuske?
 3. Hvordan klipper man hindbær buske ned?
 4. Hvordan passer man hindbærplanter?
 5. Hvordan beskærer man et figentræ?
 6. Hvilken farve har hindbær?
 7. Hvordan beskærer man en blåbær?
 8. Hvornår skal jeg beskære mit figentræ?
 9. Hvordan tager man skud fra figentræ?
 10. Kan man klippe solbærbuske ned?

Hvor langt ned skal hindbær beskæres?

De efterårsbærende hindbær Hvis man har plantet dem for at høste flest mulige hindbær i efteråret, skal de skæres helt ned til jorden i marts, inden de begynder at vokse. Hvis de er nyplantede dog kun ned til 25 cm, ellers risikerer man, at de går ud.

Hvornår skal man klippe brombærbuske?

Beskæring af brombær kan ske både efterår og forår, men det kan være praktisk at vente til foråret. På den måde kan man kompensere for mængden af ranker ved at lade enkelte toårige blive tilbage i tilfælde af, nogle af de nye ranker, der skal bære dette års frugt, er blevet frostskadet.

Hvordan klipper man hindbær buske ned?

Du skal blot skære alle skuddene af ved jordoverfladen i november, når de er færdige med at give bær, men du kan også godt beskære dem i løbet af vinteren. Efterårshindbær sætter bær på de nye skud, der er vokset frem i løbet af sommeren, så du kan roligt skære alle skuddene af nu.

Hvordan passer man hindbærplanter?

Hindbær trives i en jord, der ikke er for sur, gerne en almindelig med en pH-værdi på 6-7. Jorden skal gerne være fugtig, men drænet. Frugtbuske vil altid trives bedst på en solrig placering, da det er solen, der sikrer, at bærrene modner godt og får en dejlig, sød smag.

Hvordan beskærer man et figentræ?

Hvis man ikke beskærer, får man med tiden lange hængende grene, som kun har blade yderst. De første 3–4 år efter plantning skærer man i marts – april skuddene halvt tilbage. I løbet af sommeren fjerner man evt. skud med en forkert retning eller overflødige skud i forhold til det grenskelet, som man ønsker at opbygge.

Hvilken farve har hindbær?

De mest kendte sorter har røde, op til to cm lange bær. Frugten er en flerfoldsfrugt sammensat af små saftige stenfrugter, der hver indeholder et frø i midten. Men der findes mange sorter, og bærrene ses i både hvide og gule varianter.

Hvordan beskærer man en blåbær?

Blåbær beskæres ved, at man fjerner de ældste grene på planter der er 5 år eller ældre. Grenene klippes ved plantens basis, altså helt nede ved jorden. Derved vil planten lave nye friske skud, som vil bære bær efter 2-3 år. De yngre grene har en større bærsætning end de gamle.

Hvornår skal jeg beskære mit figentræ?

Beskæring af figen sker normalt i maj, når man kan se, hvilke grene, der er frostskadede. Her er det også det oplagte tidspunkt at skære de lange grene tilbage, så de nye skud får en hel vækstsæson. Figen skyder villigt ved tilbagebeskæring i maj.

Hvordan tager man skud fra figentræ?

Sådan laver du dit eget figentræ
 1. Du kan beskære dit figentræ i foråret. ...
 2. Klip snittet lige over foroven og skråt forneden, så du kan se, hvad der skal vende op og ned.
 3. Sæt stiklingerne i så- og priklemuld, og plant dem ude i kanten af en potte, så de har nemmere ved at slå rod.

Kan man klippe solbærbuske ned?

Ribs, solbær og stikkelsbær beskæres bedst straks efter bærrene er plukket. Beskæringen består af udtynding. Det vil sige, at de ældste grene klippes af tæt ved jorden. Det giver plads til nye grene, der vokser frem fra det, der står tilbage efter nedskæring.