Table of Contents:

  1. Hvor længe holder AdBlue?
  2. Hvor lang tid kan AdBlue holde sig?
  3. Kan man bruge AdBlue mod ukrudt?
  4. Hvornår blev AdBlue indført?
  5. Hvad er Eolysevæske?

Hvor længe holder AdBlue?

På nogle biler fyldes Adblue på via en påfyldningsstuds ved siden af dieselstudsen, mens andre har en studs i bagagerummet. Adblue skal på de fleste nuværende bilmodeller påfyldes ved service. Serviceintervallet ligger gerne på 20.000-30.000 km. Det afhænger af motor og størrelsen af denne.

Hvor lang tid kan AdBlue holde sig?

Opbevaringstemperatur må ikke overstige +30°C. Hvis du overskrider denne temperatur længe vil dette forårsage hydrolyse, hvilket reducerer styrken og holdbarheden af ​​AdBlue. Levetiden for AdBlue er på minimum 12 måneder. Opbevaringstemperaturen må ikke være mindre end -11,5°C for at undgå krystallisering.

Kan man bruge AdBlue mod ukrudt?

Dasker skrev: Adblue virker også godt som roundup. Tager alt ukrudt, vokser sig selv ihjel. Det virker langt fra som roundup.... Roundup blokerer fotosyntesen hvorimod adblue, som jo er urea og derned gødning for planterne, vil forgifte planterne ved overdosering - og de dør dermed.

Hvornår blev AdBlue indført?

En række bilmærker har brugt Adblue siden 2005, men de nye miljøkrav gælder altså først fra september 2015 og kun for fabriksnye biler. Mercedes-Benz, VW, Peugeot, Citroën, Opel og Audi bruger i dag Adblue på visse af deres modeller.

Hvad er Eolysevæske?

Rent teknisk virker partikelfilteret ved hjælp af et additiv kaldet eolysevæske. Denne væske blandes automatisk med dieselen i brændstoftanken. Eolysevæsken forbrænder dog ikke og udledes derfor sammen med udstødningsgassen – og kommer derved i kontakt med bilens partikelfilter, hvorved dette bliver aktivt.